Recepten met rookplankjes - Het Vuur LAB.

Peer met Gorgonzola van de kersenrookplank

Krijg jij al trek? Dit recept met Peer & Gorgonzola van de Cherry Rookplank noemen de Fransen ‘Sucré salé’
en in Italië heet deze smaakvolle combinatie ‘Sale Dolce’. In dit gerecht komen zoet en zout prachtig bij elkaar op de kersenrookplank.
Zijdezachte gorgonzola gecombineerd met een fris-zoet peertje en een krokantje van walnoot… SMELT!

4 personen, voor-of nagerecht, vegetarisch.

Bereiding

Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Was de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met het fruitlepeltje en snij een klein plakje van de peer zodat ze recht blijven liggen.
Wrijf het vruchtvlees van de peer lichtjes in met het citroenpartje om verkleuring te voorkomen.
Verdeel de gorgonzola in blokjes over de peer, bedruip met de honing en garneer met een takje munt en de walnoten.

Prepareer de BBQ of buiten kookkachel voor gebruik van een rookplank op direct vuur en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 160°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
Plaats de peren in het midden van de plank op de voor-gegrilde zijde en leg op het rooster.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de peren ca. 15 minuten, tot de kaas is gesmolten en de peer licht is gekleurd.

Dit heerlijke vegetarische recept smaakt heerlijk met een glas Monbazillac of Vin santo erbij. Of natuurlijk een lekker glaasje Oneglass Rood of Wit!
Eet smakelijk!

Benodigheden

1x Cherry Rookplank
Fruitlepel met kartelrandje

Ingrediënten

2 eetrijpe peren zoals bijvoorbeeld: Doyenné du Comice
50 gram Gorgonzola dolce
1 eetlepel honing
4 gepelde walnoten
1 takje munt
Citroensap

Wat heb je nodig per gerookt camembertje?
Ingrediënten

1 Camembert
Een paar verse takjes tijm

Warm Camembertje van de kersenrookplank

Bij een rookplank denk je waarschijnlijk niet meteen aan kaas…
Toch is deze combinatie van Camembert en tijm op de kersenrookplank echt verrassend lekker!
Bij kaasspeciaalzaken vind je koudgerookte kaasjes die je enige tijd kan bewaren.
Warmgerookte kaas van de rookplank eet je direct na bereiding met bijvoorbeeld een chutney of compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.
Heerlijk als lunch of aperitief!

Bereiding

Leg de Cherry rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Prepareer de BBQ voor gebruik van een rookplank op direct vuur en hou een koepeltemperatuur aan van ongeveer 180°C.
Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.

Plaats de camembert in het midden van de plank op de voor-gegrilde zijde.
Sluit het deksel van de BBQ en rook de kaas 10 à 15 minuten, of totdat deze bijna van de plank loopt.

Controleer tussendoor even om te voorkomen dat de kaas in je BBQ loopt.
Serveer de camembert direct op de plank* met wat tijm, een cranberry of kersen compote en wat sneetjes ambachtelijk brood.
Eet smakelijk!

* Gebruik een onderzetter om je tafel te beschermen tegen de hitte van de plank.

Jouw BBQ wordt gegarandeerd een culinair feestje!