Habibi Veggie-linzen soep - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak gebruik van onze korting! Nu 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code lentevuur10

Lekker voor tegen de kou!

Welkom op de recepten pagina! We zijn altijd op zoek naar lekkere recepten.
Heb je een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.

Heerlijke gekookte linzen soep

P.S. bekijk ook onze andere recepten op onze receptenpagina!

Wat heb je nodig voor deze linzen soep? 

(voor 4-6 personen)

200 gram wortel
250 gram zoete aardappel
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 tl tomatenpuree
175 gram rode linzen
1 groentebouillon blokje

Bereidingswijze

Schil de wortel en de zoete aardappel. Snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
Verwarm de olie in een ruime soeppan. Bak de ui en knoflook hier zo’n 2 minuten in. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
Voeg wortel, zoete aardappel en tomaat toe aan de pan samen met de Habibi Veggie kruiden. Bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg 1 liter water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Spoel de rode linzen in een vergiet af met koud water en voeg deze dan toe aan de pan. Laat het vervolgens nog zo’n 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep liever wat dunner wilt kun je er nog wat extra water naar wens aan toevoegen.
Garneer de soep met verse peterselie en serveer met bijvoorbeeld Turks brood en/of simit.