Le Croissaumon: culinaire zalm met een Franse flair - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak gebruik van onze korting! Nu 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code lentevuur10

Verras jouw gasten met un Croissaumon

Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en introduceren daarom graag de Croissaumon. Een verrassend uniek gerecht, ideaal voor pasen!

Geef jouw brunch een culinaire twist!

Bereid de zalm voor door een extra huidlaagje te creëren met zout en heerlijke vis kruiden. Gril tegelijkertijd de rookplankjes aan op de kookkachel om de aromatische geur en smaak al aan te wakkeren. Door de zalm vervolgens op de rookplankjes te laten grillen krijgt de vis een verfijnde, zoete en spicy rooksmaak. Maak jouw croissaumon af met een vleugje Zaanse mayonaise, spinazie en ei. Voor de liefhebbers kan de toevoeging van avocado ook nog zorgen voor een extra romige sensatie!

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!

Wat heb je nodig voor deze unieke Croissaumon?

Zalm
Citroen
Croissant
Eieren
Spinazie
Zaanse mayonaise
Avocado (voor de liefhebbers)
Briketten, kolen en aanmaakwokkels

Bereidingswijze

Kook alvast wat eieren.
Plaats de briketten rooster in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster.
Plaats de grillrooster op de BBQ en gril de rookplankjes alvast een paar minuten aan (temperatuur van ongeveer 150 graden)
Snij de citroen in plakjes.
Bereid de zalm voor door er wat zout en vis-a-vis viskruiden overheen te strooien.
Leg 2 plakjes citroen op de zalm.
Verplaats de zalm op de rookplankjes en leg ze op de grillrooster voor ongeveer 20 minuten (houd de zalm tussendoor in de gaten).
Haal de rookplakjes weer van de grillrooster af, snij de zalm en maak de croissant open.
Decoreer de croissant met wat Zaanse Mayonaise en 3 of 4 verse spinazie blaadjes.
Leg de zalm op het spinazie 'bedje' en snij het ei in plakjes voor daarbovenop!
Maak de croissant af en serveer het gerecht op een mooi bord.  
Voor de liefhebbers; voeg wat avocado toe.