Kaiserschmarnn - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak gebruik van onze korting! Nu 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code lentevuur10

Hou het wintersportgevoel nog even vast!

Welkom op de recepten pagina! We zijn altijd op zoek naar lekkere recepten.
Heb je een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.

Heerlijke Originele Oostenrijkse kaiserschmarnn

Met de VUUR LAB. XL Buiten kookkachel maak je deze heerlijke wintersport lekkernij voor het hele gezin!

P.S. bekijk ook onze andere recepten op onze receptenpagina!

Wat heb je nodig voor deze verwarmende kaiserschmarnn? 

Voor 4 personen:

150 gram bloem
250 ml volle melk
4 eieren, gesplitst
2 el suiker
1 el vanillesuiker
3 el rozijnen, eventueel wellen in 3 el rum
Roomboter
Snufje zout
Poedersuiker
Appelmoes
Hout of briketten om de VUUR LAB. BBQ Buiten kookkachel mee te stoken

Bereidingswijze

Steek de XL Buiten Kookkachel aan.
Weeg alles af. Splits de eieren.
Doe de vanillesuiker, 2 el suiker, 2 el gesmolten roomboter en een snufje zout bij de eigeel. Goed opkloppen. Voeg de bloem en volle melk toe en meng tot het een mooi beslagje is.
Klop het eiwit tot het goed stijf is. Voeg het eiwit bij het eigeelmengsel en vouw dit door elkaar. Zorg dat het luchtig blijft.
Doe wat roomboter op de bakplaat. Stort het mengsel, verdeel de rozijnen over het mengsel en laat een paar minuutjes bakken. Strooi een eetlepel suiker over de pannenkoek en verdeel deze in 4 stukken. Omkeren en doe nog wat roomboter ertussen.
Na even bakken hak je de kaiserschmarnn op de bakplaat in kleine stukjes. Omscheppen, nog wat boter en suiker erbij en doorbakken tot het gaar is.
Doe de kaiserschmarnn op een bord, verdeel er wat poedersuiker overheen en eet met appelmoes. Gegarandeerd succes!