Super lekkere BBQ mc2 cheeseburger van de Vegetarische slager - Het Vuur LAB.

BBQ recept van Jord Althuizen

Dit recept van Jord Althuizen MOET gedeeld worden!!
​Hmmm, dit is echt een aanrader.

Ga voor een echte klassieker met deze o zo smakelijke cheeseburger, gemaakt met de mc2 Burger.
De frisse BBQ-saus geeft de burger een extra zomerse touch.

Bereidingswijze

* Voorbereiding 15 minuten | Bereiding 10 minuten

Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot circa 200°C is bereikt bij het grillrooster.

Verhit, voor de BBQ-saus, boter in een pan en fruit hierin de sjalot. Als deze zacht is geworden, voeg je suiker toe.
Roer goed door en laat licht karamelliseren.
Blus af met sherryazijn en voeg BBQ-saus toe.
Warm goed door en haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de tomaat en basilicum toe en breng op smaack met zout en peper.

Snijd de broodjes open en toast kort op de hete grill.
Bestrijk de mc² Burgers aan beide kanten met olie en bestrooi licht met zout en peper.
Plaats de burgers op de BBQ en gril aan beide kanten ± 2 minuten tot ze warm zijn en grillstrepen hebben.
Smelt op iedere burger een plak kaas.
Smeer op de onderzijde van het broodje een beetje mayonaise en mosterd.
Verdeel de sla en uienringen over de broodjes.
Leg op ieder broodje een burger en garneer met een plak augurk en BBQ-saus.

Ingrediënten:

• 4 sesambroodjes
• 4 mc2 Burgers
• 2 el zonnebloemolie
• 4 plakken (vegan) cheddar
• 4 el Hellmann’s (Vegan) Mayonaise
• 2 el mosterd
• 1⁄3 krop ijsbergsla, julienne
• 1 rode ui, in ringen
• 4 plakken augurk
• zout en versgemalen peper naar smaack

BBQ-saus basilicum-tomaat:

• 2 el boter of zonnebloemolie
• 1 sjalot, gesnipperd
• 1 el kristalsuiker
• 3 el sherryazijn
• 2 el BBQ-saus
• 2 tomaten, zaadjes verwijderd, in kleine blockjes
• 2 basilicumblaadjes, fijngehakt