Rookplankjes bestellen bij Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab

Prijs

Maat

Materiaal

Ontdek de collectie rookplankjes van het VUUR LAB.®

Je kunt kiezen uit diverse houtsoorten en afmetingen. Zoals bijvoorbeeld Western Red Cedar, beukenhout of kersenhout.

Ben je een trotse bezitter van een Kamado, Big Green Egg of een ander soort 'EI' BBQ? Dan zijn de Rookplankjes van het VUUR LAB.® een musthave!

Gebruiksaanwijzing BBQ Rookplank Cederhout

Rookplankjes van cederhout gebruik je voor barbecue gerechten die een relatief korte bereidingstijd hebben.

Voordat je het te bereiden gerecht op het rookplankje legt, grill je de kant waar je het gerecht op gaat bereiden (bereidingszijde) even voor op de barbecue, dit is de kant met het VUUR LAB. logo.

Leg je vis, vlees of groenten op het rookplankje en plaats deze op de BBQ of plancha.
De krachtige, zoete aroma's van het rookplankje zorgen voor een heerlijke verfijnde smaak.
Creëer je binnen een handomdraai je eigen topgerecht!

Het meest bekende gerecht wat bereidt wordt op een rookplank is de zalmmoot!
Op lage temperatuur gegaard op een cederhout rookplank geeft een bijzonder verfijnde smaak af aan de zalm.
Probeer het zelf, het is erg makkelijk. Serveer de zalm direct van de plank aan jouw gasten.
Voortaan rook je zelf de lekkerste verse zalm en wil je nooit meer anders...

Tip: 
De zalm die overblijft (als dat lukt) kun je verwerken in een salade.
Of de volgende dag lekker uit het vuistje eten.

Lees dit blog voor meer inspiratie over rookplanken!

Het rookplankje is opnieuw te gebruiken

Regelmatig krijgen wij de vraag of de rookplank meerdere keren te gebruiken is?

Jazeker, de rookplankjes zijn meerdere malen te gebruiken, maak deze na gebruik schoon met heet water en een harde borstel.