Echte Hongaarse Kessel Goulash - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak gebruik van onze korting! Nu 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code lentevuur10

Eet deze Goulash met vers gebakken borrelbrood van Pineut

Welkom op de recepten pagina! We zijn altijd op zoek naar lekkere recepten.
Heb je een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.

Pruttelend in de ketel!

Van onze klant Bert kregen we dit recept voor echte Hongaarse kessel goulash!

Jó étvágyat és élvezd. (Eet smakelijk en geniet ervan!)

P.S. bekijk ook onze andere recepten op onze receptenpagina!

Bereidingswijze Hongaarse Goulash

Snij de uien, winterwortelen, tomaten, knolselderij, aardappelen en paprika’s in blokjes.
Note: Hou de groentes apart van elkaar.

Ruime hoeveelheid olijfolie in de ketel (pan) laten smelten. Hierin de gesnipperde uien glazig aanbraden, dan de paprikapoeder toevoegen en een halve eetlepel zout en de geperste knoflook.
Zorg door het roeren dat het niet aanbakt.

Nu het vlees (ook in blokjes gesneden) toevoegen en aanbraden. Wanneer het dichtgeschroeid is, vuur temperen en ½ liter water toevoegen en zachtjes laten smoren.

Bij beetgaar vlees, de winterwortel, paprika en knolselderij toevoegen. Ook nu ongeveer 1 liter water erbij met de bouillonblokjes en verder smoren en laten indikken.

Bij bijna gaar, 1 liter water en de aardappelen toevoegen. Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn de tomatenblokjes erbij en verder smoren.
Eventueel nog iets water erbij wanneer het te dik is.

Geef alles rustig de tijd.

Als alles gaar of zacht is eventueel op smaak brengen met de rest van het zout en/of een snufje zwarte peper.

Tijdsduur ongeveer 3 uur bij hout gestookt vuur.

Opdienen met stokbrood of borrelbrood.

Wat heb je nodig?

Schoon en droog hout om de vuurschaal mee te stoken
Snijplank, mes en lepel om mee te roeren
3 uien
2 winterwortels (groot)
3 tomaten (vlees)
2 paprika’s (geel, rood of oranje)
1 knolselderij
1 kg vastkokende aardappelen
3 teentjes knoflook
2 eetlepels paprikapoeder zoet of middelscherp
1 eetlepel zout
2 bouillonblokjes (groente geen vlees)
750gr rundvlees (magere riblappen)
Ongeveer 2 ½ a 3 liter water.