Je winkelwagen is leeg
Wegens vakantie verwerken wij geen bestellingen tot donderdag 10 juli
Ontdek het 'Lopend vuurtje' van oktober!
Breng wat warmte in de winter met dit heerlijke buitenkookrecept!
Met de VUUR LAB. BBQ buitenkookkachel maak je een stoere, hartverwarmende chili con carne, perfect voor koude dagen.
Geniet van winterse buiten koken met de VUUR LAB. BBQ buitenkookkachel! Probeer deze hartverwarmende chili con carne met rundergehakt, paprika en bonen. Snel, smaakvol en perfect voor koude dagen.
Pittig winterrecept voor de hele familie
Dit is een leuk en makkelijk recept om te maken met de BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB.
Buiten koken wordt samen beleven Of je nu een doordeweekse avond bijzonder maakt of een herfstweekend met het gezin viert, de VUUR LAB. Buiten kookkachel brengt warmte, smaak en sfeer samen. En dat proef je!
Zin om zelf aan de slag te gaan?
Bekijk onze collectie buiten kookkachels en begin jouw vuurverhaal vandaag nog.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit leuke recept voor het maken van deze heerlijke chili con carne.
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor dit recept?
Ingrediënten (4 personen)
400 gram Biologisch rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 blik tomaten (400 gram)
1 steranijs (optioneel voor extra diepte)
1 el chilipoeder (of naar smaak)
1 tl komijnpoeder (optioneel voor extra smaak)
Zout en peper naar smaak
Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
Olijfolie om in te bakken
Lepel om te roeren
Bakplaat
Buiten kookkachel met bakplaat
Schoon droog hout, Briketten of kokosbriketten
BBQ starter (als je met kolen of briketten kookt)
Aanmaakwokkels, aansteker of lucifers
Genieten maar!
Zo maak je het:
Zet de BBQ buiten kookkachel op een stevige plek
Steek je VUUR LAB. Buiten kookkachel aan en laat het vuur goed op temperatuur komen.
Fruit de basis: Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Vlees toevoegen: Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Zet de Dutch oven op het brikettenrooster bovenin de buiten kookkachel of plaats hem direct in de hete kolen. Leg eventueel wat kolen op het deksel voor bovenwarmte (indirecte hitte is het beste).
Laat sudderen: Zet de pan op het vuur en laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
Afmaken: Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct warm en garneer eventueel met verse kruiden.
Eet smakelijk!!