Je winkelwagen is leeg
Wegens vakantie verwerken wij geen bestellingen tot donderdag 10 juli
Ontdek het 'Lopend vuurtje' van oktober!
Maak zelf de lekkerste kampvuur stoofpeertjes met de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel
Heerlijk genieten van het buitenleven met de pure smaak van de herfst
Ontdek zelf hoe lekker en leuk het is om zelf kampvuur stoofpeertjes te maken met de BBQ buiten kookkachel van VUUR LAB.
Tongstrelend en zacht gemaakt met liefde
Dit is een leuk en makkelijk recept om te maken met de BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB.
Buiten koken wordt samen beleven Of je nu een doordeweekse avond bijzonder maakt of een herfstweekend met het gezin viert, de VUUR LAB. Buiten kookkachel brengt warmte, smaak en sfeer samen. En dat proef je!
Zin om zelf aan de slag te gaan?
Bekijk onze collectie buiten kookkachels en begin jouw vuurverhaal vandaag nog.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit leuke recept voor het maken van kampvuur stoofpeertjes.
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor dit recept?
Voor 4 personen
Tijd: 1,5 tot 2 uur langzaam stoven!
1 kg stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)
500 ml rode wijn (of druivensap als je geen alcohol wilt)
1 kaneelstokje
100 ml water 75 g suiker (bruine basterd is lekker!)
2 kruidnagels
1 steranijs (optioneel voor extra diepte)
1 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
Schil van een halve sinaasappel (zonder het wit)
Snufje zout
Klontje boter (voor wat extra romigheid, optioneel)
Dutch oven of gietijzeren pan met deksel
Kampvuur of kolen
Lepel en tang
Bakplaat
Buiten kookkachel met bakplaat
Schoon droog hout, Briketten of kokosbriketten
BBQ starter (als je met kolen of briketten kookt)
Aanmaakwokkels, aansteker of lucifers
Genieten maar!
Zo maak je het:
Zet de BBQ buiten kookkachel op een stevige plek
Steek je VUUR LAB. Buiten kookkachel aan en laat het vuur goed op temperatuur komen.
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan voor een mooie presentatie. Snijd een klein stukje van de onderkant af zodat ze stevig staan.
Doe alle ingrediënten in de Dutch oven: peren, rode wijn, water, suiker, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil, vanille en een snufje zout.
Zet de Dutch oven op het brikettenrooster bovenin de buiten kookkachel of plaats hem direct in de hete kolen. Leg eventueel wat kolen op het deksel voor bovenwarmte (indirecte hitte is het beste).
Laat de peren rustig sudderen gedurende 1,5 tot 2 uur, tot ze mooi rood en zacht zijn. Af en toe controleren en eventueel wat vocht toevoegen als het te snel verdampt.
Zijn de peren zacht en mooi gekleurd? Dan zijn ze klaar! Haal ze voorzichtig uit de pan en serveer warm.
Eet smakelijk!!