Vegetarisch barbecueën met kaasfondue in blik - Het Vuur LAB.
Vegetarisch barbecueën met kaasfondue in blik
Welke smaak kaasfondue kies jij?

1. Truffel
2. Franse blauwader
3. Hollandse kaas

Wij vinden ze allemaal lekker!
Maar als we dan toch moeten kiezen, dan is de Franse blauwader kaasfondue toch wel onze favoriet.
Lekker glaasje Oneglass wijn erbij en genieten maar.

Barbecueën kan voor vegetariërs soms een uitdaging zijn

Ondanks dat gegrilde groenten natuurlijk super lekker zijn, belandt er toch al snel veel vlees op de keu.

Kaasfondue op de barbecue of de buiten kookkachel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor vlees!
Combineer de kaasfondue met gegrilde of rauwe groenten, stokbrood of stukjes fruit en je hebt een origineel en lekker vegetarisch
gerechtje.

Eet je wel graag vlees?

Serveer de kaasfondue van de barbecue als voorgerecht, nagerecht of zet hem tijdens het barbecueën op tafel om tussendoor in te dippen.

Met onze drie verschillende smaken kaasfondue en ongelofelijk veel mogelijkheden voor ingrediënten om te dippen zijn er eindeloos veel variaties mogelijk.

Bak zelf broodjes of een lekkere flammkuchen in de pizza oven van OFYR. En zet je blik op de plancha, bak tegelijkertijd wat puntpaprika's en grill wat lekkere baby maiskolfjes af om lekker te dippen in de kaasfondue.

Hoe maak je kaasfondue in blik klaar op de BBQ?

De barbecue is perfect voor het opwarmen van onze kaasfondue in blik.

Bereidingswijze:
1. Verwijder het etiket en zet het blik geopend aan de zijkant het rooster van de barbecue. Zorg ervoor dat het blik niet direct boven het vuur staat.

2. Roer na vijftien minuten het blik zachtjes nog vijf minuten door.

3. Eet lekker uit blik of kieper de inhoud in een schone pan of schaal

Eet smakelijk!

Ben je enthousiast geworden?

Zorg dat je alvast een blik kaasfondue en andere lekkernijen in de kast hebt staan voor als het zonnetje doorbreekt en de barbecue aan kan!
Proef ze allemaal.