Je winkelwagen is leeg
Wegens vakantie verwerken wij geen bestellingen tot donderdag 10 juli
Ontdek het 'Lopend vuurtje' van oktober!
Een favoriet van de meeste mensen
Heerlijke zachte kaneelbroodjes met een smeuïge vulling!
Maak deze mega lekkere kaneelbroodjes buiten in de Outdooroven
Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze heerlijke zachte kaneelbroodjes met de Weltevree Outdooroven alles-in-1 alleskunner!
Dit recept is van Weltevree!
Dit recept is voor de echte zoetekauw
Niets is lekkerder dan heerlijke warme kaneelbroodjes, terwijl je samen met het gezin naar een leuke film kijkt!
Duik gezellig de tuin in en bak deze kaneelbroodjes buiten in de Outdooroven en geniet van het samen zijn, lekker eten en dansende vlammetjes!
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor deze smeuïge broodjes
Deeg:
                            	
                                240 ml warme melk                            
                        
                            	
                                2 eieren                            
                        
                            	
                                75 gram boter                            
                        
                            	
                                495 gram fijne bloem                            
                        
                            	
                                110 gram witte suiker                            
                        
                            	
                                1 theelepel zout                            
                        
                            	
                                1 theelepel kardemom                            
                        
                            	
                                2 1/2 theelepels droge gist                            
                        Vulling:
                            	
                                200 gram bruine suiker                            
                        
                            	
                                75 gram roomboter, zacht                            
                        
                            	
                                2 1/2 eetlepels kaneel                            
                        Glaze:
                            	
                                1 geklopt ei                            
                        
                            	
                                Optioneel: 2 eetlepels parelsuiker                            
                        Tools
                            	
                                Grote kom                            
                        
                            	
                                Schone theedoek                            
                        
                            	
                                Zeef                            
                        
                            	
                                Scherp mes                            
                        
                            	
                                Bakblik                            
                        
                            	
                                Bakpapier                            
                        Bakken maar!
 
            
                    Bereidingswijze
                            	
                                Mix de bloem, suiker, zout, kardemom en gist samen in een grote kom. Smelt de boter (laat het een beetje afkoelen), en voeg de melk en eieren toe. Voeg de boter-mix toe aan de droge ingrediënten. Kneed alle ingrediënten samen tot een glad deeg. Dit kneden duurt ongeveer 10 minuten met de hand. Als het deeg te plakkerig wordt om goed te kunnen kneden, voeg je wat bloem toe.                            
                        
                            	
                                Bedek de kom met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg moet verdubbelen in volume.                            
                        
                            	
                                Rol het deeg uit op een met bloem bedekt aanrecht met een deegroller. Of gebruik een stuk bakpapier.                            
                        
                            	
                                Tijd om de vulling toe te voegen. Smelt de boter. Zeef de bruine suiker en kaneel samen om brokken te voorkomen. Giet de gesmolten boter over het uitgerolde deeg en besprenkel de suiker/kaneel mix eroverheen. Rol het deeg vervolgens op tot een grote worst en snij hier plakken van met een scherp mes.                            
                        
                            	
                                Verdeel de plakken over een met bakpapier bedekte bakschaal. Zorg ervoor dat je wat ruimte overlaat tussen de broodjes. Bedek de schaal en laat ze nog 1 uur in de vorm rijzen. Steek ondertussen het vuur in de Outdooroven aan. Gebruik de magnetic thermometer om de temperatuur in de oven te meten. De oven moet een temperatuur van 220 graden Celsius bereiken.                            
                        
                            	
                                Bestrijk de broodjes met een geklopt ei (optioneel: besprenkel met parelsuiker). Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.                            
                        
                            	
                                Laat de broodjes afkoelen en geniet!                            
                         
            
                     
                     
	                                 
	                                 
	                                 
             
             
             
             
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                     
                                    
                                                                    