Pizza met prosciutto, mozzarella en vijgen dadel azijn - Het Vuur LAB.
Pizza met prosciutto, mozzarella en vijgen dadel azijn

Deze makkelijke en simpele pizza kun je natuurlijk nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld tomatensaus, olijven, champignons of extra kaas! Maar zo puur en simpel is hij ook erg lekker! En je kunt natuurlijk zelf je pizza bodem maken, maar wij gingen voor een klant en klare uit de supermarkt. Ssst ;)

BEREIDINGSWIJZE
Smeer de pizza bodem in met een theelepel olijfolie en besprenkel met fijngehakte knoflook en gedroogde oregano.
Bak de pizza 5 minuten in de pizza oven van OFYR!

Haal de pizza uit de oven met een pizza schep en beleg deze met prosciutto en reepjes mozzarella van ongeveer 1 cm dik. (Als je de stukken mozzarella te groot laat dan word de mozzarella heel nat. Maak je de stukjes te klein dan droogt de mozzarella uit en word hij droog. Als je de mozzarella snijd ter grootte van aardappelfrietjes dan zijn ze precies goed voor een pizza!)

Stop de pizza terug in de pizza oven en bak deze tot de pizza bruin is.

Als de pizza klaar is haal hem uit de oven en maak af met rucola, olijfolie, peper en een goede scheutje vijgen-dadel azijn.

Eet smakelijk!