Kleurrijke en hemelse gerechtjes op de barbecue - Het Vuur LAB.
Kleurrijke en hemelse gerechtjes op de barbecue
Kleurrijk & smaakvol buitenkoken

Als je de barbecue aan zet creëer je direct sfeer in de tuin. De geur van smeulende kooltjes en de Mis en place met allerlei lekkernijen, geven je smaakpapillen al een seintje dat er straks iets ontzettend lekkers aan komt!

Zalm bereiden op de Western Red Cedar rookplankjes

Zelf zalm roken is tegenwoordig helemaal hot!
Eeuwen geleden deden de Vikingen dit al in Scandinavië, door hun vers gevangen vis aan een groot stuk hout te bevestigen en rond een vuur in de richting van de rook te plaatsen.

Beleef deze fantastische ervaring nu zelf met de Western Red Cedar rookplankplankjes van het Vuur LAB.
Rook en gaar een mooi stukje verse zalm op de barbecue, in de rookoven of op de HNYGRILL!
Terwijl je het gerechtje bereid geniet je ondertussen samen van een lekker wijntje en wat zelfgemaakte hapjes.

Western Red Cedar geeft een krachtige zoet-spicy rooksmaak die zeer goed past bij vis, maar ook verrassend goed combineert met groenten en fruit.

Roken met de rookoven van Gusta

Grenzeloos barbecueën doe je met deze BBQ Roker van Gusta.

Deze kleine, lichte barbecue is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.
Maar hij is natuurlijk ook perfect te gebruiken in je kleinere tuin, op de camping of op het balkon.

Deze rookoven barbecue is te gebruiken als normale kolen barbecue en rook barbecue, door de verschillende compartimenten binnen in de barbecue. De Gusta BBQ Roker beschikt over een handig extra rekje op de bodem van de barbecue, welke gebruikt kan worden als houtskool/briket starter. De barbecue is voorzien van verschillende instelbare lucht toevoeren evenals een thermometer.

Op de OFYR kun je ook heerlijk plankgrillen!
Fingerlicking Good Food van de beukenhouten rookplank

Jelle deelde onlangs deze fingerlicking foto met ons!
Hij bereide varkenshaas medaillons met ontbijtspek en pruimen op de beukenhouten rookplankjes.
De varkenshaas marineerde hij twee uur in een marinade van oestersaus, knoflook, pruimen, chilisaus, sojasaus en 5-spices mengsel.
Hierna rolde hij de varkenshaas medaillons in ontbijtspek en grilde ze af met een kerntemperatuur van 60 graden op de beukenhouten rookplank.

Beukenhout is samen met eiken van oudsher de meest gebruikte houtsoort bij het roken.
Het geeft een heerlijke milde rooksmaak die eigenlijk bij alles past, maar met name bij varken, kip en vis.
Door de relatief grote dichtheid van beukenhout en een dikte van 11 mm, kunnen deze rookplanken meerdere keren worden gebruikt.
Te gebruiken op elke barbecue met deksel.

Welk rookplankje kies jij?

Ben je geïnspireerd en wil je zelf ook aan de slag om hemelse en kleurrijke gerechtjes te bereiden?
Je kunt kiezen uit drie soorten rookplankjes
1. Kersenhout
2. Western Red Cedar
3. Beukenhout

Heb je vragen, of wil je graag een persoonlijk advies over barbecueën en het gebruik van rookplankjes?
Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!