Hoe steek je de BBQ buiten kookkachel aan? - Het Vuur LAB.
Hoe steek je de BBQ buiten kookkachel aan?
Hoe maak je vuur volgens de Zweedse methode?

De Zwitserse manier van hout stoken is een energiezuinige manier van stoken die leidt tot een schonere verbranding met minder rook en snellere ontvlamming. De buiten kookkachels van het Vuur LAB. kun je gemakkelijk aansteken met deze makkelijke aansteek methode.

Deze nieuwe manier van stoken wordt ook wel Upside-down fire of top-down lighting method genoemd.
Het wordt opgebouwd volgens de omgekeerde volgorde ten opzichte van het traditionele aansteken van vuur.

Kijk ook op deze site voor meer tips!

Hieronder het stappenplan

1. Voor de Zwitserse methode heb je verschillende formaten haardhout nodig: middelgrote en kleine stammen en daarnaast ook aanmaakhoutjes of sprokkelhout.

2. Bouw het haardvuur op door allereerst de grote stukken haardhout neer te leggen op de vuurplaats. Leg ze parallel aan elkaar en vorm zo een groot vierkant. Tussenin dien je voldoende ruimte over te houden voor de zuurstof, en er moet ook plek zijn voor de aanmaakblokjes die je hier later tussen plaatst Leg het haardhout niet te ver uit elkaar omdat het straks niet in elkaar mag zakken.

3. Bouw de tweede laag op met de kleinere stukken haardhout. Leg ze dan haaks op de grotere stukken. Laat hier voldoende ruimte over. Blijf laagjes stapelen tot de kleine stukken hout op zijn.

4. Plaats daarna aanmaakhoutjes er dwars op en vorm een vierkant.

5. Plaats tussen de constructie aanmaakblokjes.

6. Steek aanmaakblokjes aan met een lange lucifer of lange aansteker. De eerste laag zal dan vrij snel vlamvatten met minimale rookontwikkeling.

Welke briketten gebruik je voor de BBQ of buitenkookkachel?

Om de buiten kookkachel aan te steken en te kunnen barbecueën kun je het beste briketten gebruiken van goede kwaliteit. Ook is het mogelijk om kokosbriketten te gebruiken. De buiten kookkachels van het Vuur LAB. zijn zowel met haardhout als met (kokos)briketten en ook met houtskool te gebruiken.

Bel je beste vrienden en organiseer een gezellige BBQ!
Geniet samen van buitenkoken en grillen in de buitenlucht.

Tafelgrillen met kokosbriketten

De OFYR tabl'O is zeer geschikt om te gebruiken op locaties waar je geen vuur mag maken. Deze design tafelgrill gebruik je met kokosbriketten.

Compact, efficiënt en elegant: OFYR Tabl’O is de ideale tafelgrill voor het koken van gezonde en heerlijke maaltijden voor 2-6 personen. OFYR Tabl’O is gemaakt van zwart staal en steunt op een hittebestendig bord. Hij wordt geleverd met een Quickstarter en een handige Tool om de kookplaat om te draaien en de ventilatieroosters te openen en sluiten. Neem meer tijd om simpelweg samen te zijn en te genieten van de goede dingen in het leven.