Bak de lekkerste wentelteefjes buiten op de bakplaat - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Bak de lekkerste wentelteefjes buiten op de bakplaat
Wentelteefjes wie lust ze niet?
Wentelteefjes maken is zeer eenvoudig!

Zo maak je op een lekkere manier het oude brood op en maak je iedereen blij :-)

Zet de BBQ Buiten kookkachel aan en bak de wentelteefjes op de bakplaat. Heerlijk als ontbijt, brunch of lunchgerecht.

Maak de wentelteefjes extra lekker met een topping van vers fruit zoals; bosbessen, aardbeien, banaan (met stukjes walnoot) en als finishing touch een vleugje Maple Syrup, honing of poedersuiker.

Buiten smaakt alles beter!

Recept wentelteefjes | 4 personen 

Wentelteefjes of 'French toast' maken is zeer eenvoudig!
Wij bakken ze graag op de buiten kookkachel.

Met dit 'Wentelteefje" recept maak je in een handomdraai de allerlekkerste wentelteefjes.

Ingrediënten Wentelteefjes |  4 personen  (2 stuks p.p.)

✔ 1 ei

✔ 1.5 tl kaneelpoeder

✔ 300 ml melk

✔ 8 sneetjes oud witbrood

✔ 2 el kristalsuiker

✔ 2 el boter

Bereidingswijze Wentelteefjes

✔ Klop het ei met 1 tl kaneelpoeder los en roer de melk erdoor

✔ Snijd de korstjes van het witbrood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord.

✔ Schenk de rest van het melkmengsel erover.

✔ Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover.

✔ Verhit de helft van de boter op de bakplaat en bak 4 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete boter aan beide kanten lichtbruin.

✔ Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine.

✔ Snij de wentelteefjes schuin middendoor en bestrooi ze met poedersuiker, een scheutje Maple syrup of kaneelsuiker.

✔ Beleg eventueel met topping van vers fruit zoals banaan, aardbeien of bosbesjes.

EET SMAKELIJK!

Wentelteefjes