Til je kookkunsten naar een hoger niveau met de Rivsalt BBQ Pro - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Til je kookkunsten naar een hoger niveau met de Rivsalt BBQ Pro

De BBQ Pro is niet alleen een eyecatcher in jouw keuken of op de BBQ

Ben jij een kookfanaat of ken je iemand die altijd aan het kokkerellen en experimenteren is?
Bestel dan dit fantastische barbecue product en til je buitenkook skills naar een hoger niveau.
De Rivsalt BBQ Pro is geschikt voor vis, vlees, kip, groenten, maar ook voor het maken van de lekkerste toetjes.

Met deze BBQ Pro-kit met twee Himalayazoutblokken en een metalen dienblad kun je voedsel op zoutblokken bereiden. Plaats de bak met de twee zoutblokken direct op je gas-, inductie- of elektrische kookplaat, zet hem in de oven of gebruik hem op je gas- of houtskoolgrill.

Ontdek het zelf!

Het perfecte cadeau voor iemand die alles al heeft!

Ben je op zoek naar een chique cadeau of iets bijzonders voor iemand die alles al heeft en niets meer op zijn of haar verlanglijstje heeft?
Dan is dit het ideale cadeau om hem/haar mee te verrassen.

De hele collectie van Rivsalt is zeer geschikt voor de Foodie die van mooie spullen houdt en graag in stijl kookt.
Het Zweedse designmerk heeft de leukste producten voor fijnproevers in huis.

Uitgenodigd bij vrienden om lekker te eten bij vrienden?

Toon waardering met een gift van RIVSALT.
De producten staan erom bekend mensen nieuwsgierig te maken en gesprekken op gang te brengen. Een echte Scandinavische gastronomische ervaring en het perfecte cadeau voor alle feestelijke gelegenheden.

Tips voor het eerste gebruik BBQ PRO KIT

Een leuke manier van koken die ook de smaak versterkt. Het zoutblok heeft een natuurlijk antiaanbak oppervlak en wordt gebruikt als bakplaat op de barbecue. Ideaal bij het grillen van vlees, vis, schaaldieren of groenten.

Olie het oppervlak en verwarm het blok langzaam om er een zinderend kookoppervlak van te maken dat je eten gelijkmatig op smaak brengt. Het zoutblok kan ook gekoeld worden en gebruikt worden als decoratief serveerbord, bijvoorbeeld voor verse sushi.

Stap 1. 

Smeer de bovenkant van de Himalaya zoutstenen in met olie.

Stap 2.

Verwarm de zoutstenen rustig op lage temperatuur, dit voorkomt dat ze gaan scheuren of afbreken. Twintig minuten op lage temperatuur en daarna twintig minuten op medium temperatuur voordat je kunt starten met de bereidingstemperatuur.

Stap 3.

Check of de zoutsteen klaar is voor de bereiding van het gerecht.
De zoutstenen zijn goed op temperatuur als je een paar druppels water op de steen sprenkelt en het water sist!

Stap 4.

Bereid het voedsel zoals je normaal ook doet. Gebruik geen plastic kookgereedschap, kies voor metaal of hout.
Je kunt de zoutstenen op de BBQ laten liggen en er een paar uur gebruik maken om op te kokkerellen!

Stap 5.

Laat de zoutstenen afkoelen tot ze weer op kamertemperatuur zijn.

Stap 6.

Maak de zoutstenen schoon met een zachte spons en verwijder eventuele restjes. Probeer de stenen zo droog mogelijk te houden. Maak ze in ieder geval niet nat onder de kraan!

Stap 7.

Het metalen onderstel van de BBQ PRO kun je met de hand afwassen en afdrogen. Niet geschikt voor de vaatwasser!

Stap 8.

Ruim op en bewaar op kamertemperatuur.