Pulled Chicken uit de Dutch Oven - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab

Wegens vakantie verwerken wij geen bestellingen tot donderdag 10 juli

Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Ontdek het 'Lopend vuurtje' van de maand!

Malser dan mals....

Wat is er nu leuker dan samen buiten koken? Dit keer gingen we aan de slag met de driepoot set  met Dutch Oven en maakten we samen een malse Pulled Chicken in de Dutch Oven en vulden wij er knapperige taco's mee!

Zin om zelf aan de slag te gaan?
Bekijk onze driepoot set collectie en begin jouw vuurverhaal vandaag nog.

We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit leuke recept!

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!

Wat heb je nodig voor dit recept? Pulled Chicken Taco’s uit de Dutch Oven

Bereidingstijd • Voorbereiding: 10 min • Kooktijd: 60–90 min • Totaal: ± 1,5 uur

Ingrediënten (4 personen):

Voor de pulled chicken • 700–900 g kipdijfilet (filet mag ook, maar dij blijft malser)
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes
1 blik tomatenblokjes of 200 ml passata
150 ml kippenbouillon
2 el tomatenpuree
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder (gerookt geeft extra smaak)
1 tl oregano
1 tl chilipoeder of chipotlepoeder (naar smaak)
½ tl cayenne (optioneel)
1–2 el honing of bruine suiker
1–2 el limoensap
1–2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Schoon droog hout
Aanmaakwokkels, aansteker of lucifers
Voor de taco’s en toppings
Taco’s of kleine tortilla’s
Geraspte cheddar of Mexicaanse kaas
Verse koriander
Limoenpartjes
Rode ui in dunne ringen
Avocado of guacamole
Zure room
Zo maak je het:
1. Uien en knoflook fruiten • Verhit de Dutch oven op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. • Voeg ui, knoflook (en eventueel paprika) toe en fruit 3–4 minuten.
2. Kip toevoegen en kort aanbakken • Voeg de kip toe en bak deze rondom licht aan (hoeft niet gaar te zijn).
3. Kruiden en saus erbij Voeg toe: • komijn • paprikapoeder • oregano • chilipoeder • tomatenpuree (even meebakken voor extra smaak) Meng alles goed door elkaar. Giet daarna: • tomatenblokjes/passata • kippenbouillon • honing/bruine suiker Roer goed om.
4. Laten sudderen • Zet het vuur laag. • Doe de deksel op de Dutch oven. • Laat 60–90 minuten zachtjes sudderen tot de kip heel zacht is.(Tussendoor even checken of het niet te droog wordt; zo nodig klein beetje water/bouillon toevoegen.)
5. Kip uit elkaar trekken • Haal de kip eruit en trek met 2 vorken uit elkaar. • Doe de pulled chicken terug in de saus. • Voeg limoensap en extra zout/peper naar smaak toe. • Laat nog 5–10 minuten inkoken zonder deksel voor een mooie, dikke saus.
Serveren Verwarm de taco’s of tortilla’s en vul ze met pulled chicken.Top af met: • kaas • avocado • koriander • rode ui • limoensap • zure room
Tip voor extra smaak • Gebruik chipotle in adobo (1–2 tl) voor rook en pit. • Voeg maïs of bonen toe voor een rijkere vulling. • Wil je een superzachte kip in minder tijd? Gebruik kipdijfilet en snijd deze niet te klein.