Kaiserschmarnn - Het Vuur LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of our discount! Now 10% discount on the entire webshop* - Use code springfire10

Hou het wintersportgevoel nog even vast!

Welcome to the recipes page! We are always looking for tasty recipes.
Do you have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.

Heerlijke Originele Oostenrijkse kaiserschmarnn

Met de VUUR LAB. XL Buiten kookkachel maak je deze heerlijke wintersport lekkernij voor het hele gezin!

P.S. also check out our other recipes on our recipe page!

Wat heb je nodig voor deze verwarmende kaiserschmarnn? 

Voor 4 personen:

150 gram bloem
250 ml volle melk
4 eieren, gesplitst
2 el suiker
1 el vanillesuiker
3 el rozijnen, eventueel wellen in 3 el rum
Cream Butter
Snufje zout
Icing sugar
Appelmoes
Hout of briketten om de VUUR LAB. BBQ Outdoor cooking stove co-firing

Preparation

Steek de XL Buiten Kookkachel aan.
Weeg alles af. Splits de eieren.
Doe de vanillesuiker, 2 el suiker, 2 el gesmolten roomboter en een snufje zout bij de eigeel. Goed opkloppen. Voeg de bloem en volle melk toe en meng tot het een mooi beslagje is.
Klop het eiwit tot het goed stijf is. Voeg het eiwit bij het eigeelmengsel en vouw dit door elkaar. Zorg dat het luchtig blijft.
Doe wat roomboter op de bakplaat. Stort het mengsel, verdeel de rozijnen over het mengsel en laat een paar minuutjes bakken. Strooi een eetlepel suiker over de pannenkoek en verdeel deze in 4 stukken. Omkeren en doe nog wat roomboter ertussen.
Na even bakken hak je de kaiserschmarnn op de bakplaat in kleine stukjes. Omscheppen, nog wat boter en suiker erbij en doorbakken tot het gaar is.
Doe de kaiserschmarnn op een bord, verdeel er wat poedersuiker overheen en eet met appelmoes. Gegarandeerd succes!