Je winkelwagen is leeg
Wegens vakantie verwerken wij geen bestellingen tot donderdag 10 juli
Maak nu gebruik van 5% korting * - Gebruik code nazomer5
Shop hier jouw nieuwe emaille buiten kookkachel
Hier kun je meer lezen over emaille BBQ Buiten kookkachels
Wat is emaille?
De emaillelaag op een emaille BBQ buiten kookkachel is een glasachtige laag die bij hoge temperatuur is ingebrand op het metaal.
Gewone emaille (keukenpannen, ovens, standaard BBQ’s): hittebestendig tot ongeveer 400–450 °C.
Hoge-temperatuur emaille (speciale buitenkachels, houtskool-BBQ’s, ovens): vaak tot 600–650 °C.
Boven \~650 °C loop je risico dat de emaillelaag gaat craqueleren, afbladderen of smelten, omdat emaille glasachtig is en thermische spanningen kan scheuren veroorzaken.
In gebruik:
Een houtskool BBQ haalt meestal rond de 250–350 °C in normaal gebruik, soms pieken tot 500 °C direct boven de kolen.
Een hout- of kolenkachel kan in de vuurhaard >800 °C halen, maar de buitenwand (waar de emaille zit) blijft meestal aanzienlijk koeler (300–500 °C).
Let op:
De emaille buitenlaag van een BBQ buiten kookkachel kan doorgaans veilig temperaturen tot 400–600 °C aan.
Daarboven kan beschadiging optreden!!
Hoe kun je de BBQ buiten kookkachel het beste gebruiken?
Onze geëmailleerde buiten kookkachels kun je op diverse manieren gebruiken.
Voor iedereen en voor elke buiten locatie is er een geschikte mogelijkheid!
Ideaal voor onder andere catering, strandtenten, terrassen, bij vakantiehuisjes, bed & breakfast en natuurlijk gewoon in je eigen tuin!
Met briketten op het brikettenrooster
Met kokosbriketten op het brikettenrooster
Mooi schoon droog hout, niet te grote stukken!
Niet te hoog opstoken.
Geniet samen van SLOW COOKING.
Met een gasbrander, dit is ideaal voor catering!
Recept voor warme gerookte peer met gorgonzola en pecannootjes
Maak zelf dit heerlijke recept met warme peer, gorgonzola kaas, honing en gehakte pecannootjes.
Voor twee personen:
1 of 2 rijpe peren
Honing (liefst biologisch)
Pecannoten
Gorgonzola
Tools
BBQ buiten kookkachel met grillrooster
Scherp mes
Aanmaakwokkels
Kokosbriketten en een brikettenstarter
Bereidingswijze
Zet de VUUR LAB.® BBQ buiten kookkachel met grillrooster op een stevige plek in de tuin.
Steek de BBQ kolenstarters aan, leg een paar aanmaakwokkels op het brikettenrooster en steek deze aan. Vul de kolenstarters met kokosbriketten en wacht circa 20-25 minuten tot de kolen gloeiend heet zijn. Giet ze daarna leeg over het brikettenrooster.Leg het grillrooser op de BBQ buiten kookkachel zodat deze alvast op kan warmen
Snij de peer doormidden en haal het klokhuisje eruit. Doe een beetje honing op de peer in de holte waar het klokhuisje in zat. Doe er een flinke eetlepel gorgonzola op. Leg de gevulde peren op het rookplankje. Leg de rookplankjes op het grillrooster. Dek af met een deksel/bakplaat. Rook ongeveer 20 minuten. Als laatste hak je wat pecannootjes en strooi deze over het gerechtje.
Eet smakelijk!