Habibi Veggie-linzen soep - Het Vuur LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of our discount! Now 10% discount on the entire webshop* - Use code springfire10

Lekker voor tegen de kou!

Welcome to the recipes page! We are always looking for tasty recipes.
Do you have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.

Heerlijke gekookte linzen soep

P.S. also check out our other recipes on our recipe page!

Wat heb je nodig voor deze linzen soep? 

(voor 4-6 personen)

200 gram wortel
250 gram zoete aardappel
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 tl tomatenpuree
175 gram rode linzen
1 groentebouillon blokje

Preparation

Schil de wortel en de zoete aardappel. Snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
Verwarm de olie in een ruime soeppan. Bak de ui en knoflook hier zo’n 2 minuten in. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
Voeg wortel, zoete aardappel en tomaat toe aan de pan samen met de Habibi Veggie kruiden. Bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg 1 liter water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Spoel de rode linzen in een vergiet af met koud water en voeg deze dan toe aan de pan. Laat het vervolgens nog zo’n 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep liever wat dunner wilt kun je er nog wat extra water naar wens aan toevoegen.
Garneer de soep met verse peterselie en serveer met bijvoorbeeld Turks brood en/of simit.