Habibi Veggie-linzen soep - Het Vuur LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Dra nytta av vår rabatt! nu 10% rabatt på hela webbutiken* - Använd koden springfire10

Lekker voor tegen de kou!

Välkommen till sidan med recept! Vi letar alltid efter goda recept.
Har du ett gott recept? Och vill du dela det med oss?
Skicka oss ett e-post och vi lade ut den på nätet.

Heerlijke gekookte linzen soep

P.S. Kolla också in våra andra recept på vår sida med recept!

Wat heb je nodig voor deze linzen soep? 

(voor 4-6 personen)

200 gram wortel
250 gram zoete aardappel
2 tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 tl tomatenpuree
175 gram rode linzen
1 groentebouillon blokje

Förberedelse

Schil de wortel en de zoete aardappel. Snijd in gelijke blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
Verwarm de olie in een ruime soeppan. Bak de ui en knoflook hier zo’n 2 minuten in. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even kort mee.
Voeg wortel, zoete aardappel en tomaat toe aan de pan samen met de Habibi Veggie kruiden. Bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg 1 liter water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Spoel de rode linzen in een vergiet af met koud water en voeg deze dan toe aan de pan. Laat het vervolgens nog zo’n 15 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep liever wat dunner wilt kun je er nog wat extra water naar wens aan toevoegen.
Garneer de soep met verse peterselie en serveer met bijvoorbeeld Turks brood en/of simit.