Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan! - Het VUUR LAB.®
Laboratoire d'incendie du chargeur
Icon Cuisines d'extérieur
L'expert en cuisine et feux de plein air
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna

Remise de septembre au VUUR LAB. - Réduction 5% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code Nazomerkriebels5

Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan!

Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan!

Salted Caramel BananaPie in Skillet gietijzer

Gietijzeren pannen kunnen een leven lang mee gaan!

Wij zijn al jaren fan van de gietijzeren pan!
Je kunt er echt heel fijn mee koken en bakken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schadelijke stoffen et cetera. Bij gewone koekenpannen zit een schadelijke antiaanbaklaag op de pan. Deze zijn slecht voor onze gezondheid en het milieu.
Daarom gebruiken wij gietijzeren pannen zonder chemische lagen.

Gietijzer is 100% natuurlijk

De antiaanbaklaag wordt gecreëerd door het inbranden van olie.

Première utilisation et cuisson des poêles en fonte

Les casseroles en fonte sont enduites d'huile végétale ou de cire protectrice pour les protéger de la rouille après la production, pendant le transport et le stockage. Avant de préparer des aliments dans ces poêles, il convient d'enlever cette couche protectrice. Il ne s'agit que d'une couche minimale.

Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. De pan hoeft niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt. Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken.

Si vous utilisez un four, placez la poêle dans le four pendant environ une demi-heure. La chaleur ouvrira les pores de la fonte.
Frottez ensuite votre poêle en fonte avec un peu d'huile végétale (par exemple : huile de tournesol, d'arachide ou de lin).
La couche doit être très fine, aucune goutte ne doit être visible. Enlever à nouveau l'excédent.
Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.

Ensuite, remettez la casserole en fonte à l'envers dans le four pendant au moins une demi-heure ou plus, jusqu'à ce qu'elle commence à fumer (cela doit se produire à une température > 175ºC).
Laissez ensuite la poêle en fonte refroidir doucement.
Note : pas sous le robinet avec de l'eau froide courante !

Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag). Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.

Skillet pan gietijzer Ø26 met handvat

Grill pan gietijzer vierkant 

Zware kwaliteit gietijzeren grill pan, voor bakken, braden, grillen en schroeien. Deze robuuste grill pan vierkant heeft een uitstekende warmtegeleiding en zorgt voor gelijkmatige verwarming. Geschikt voor de barbecue, oven en voor keuken gebruik. Deze grill pan kun je ook gebruiken in de pizzaoven, barbecue of met de kamado.

Kook op echt vuur met een gietijzeren ketel 

Hang de gietijzeren ketel aan de driepoot set en maak de lekkerste soepen en stoofpotjes klaar op echt vuur!

Amusez-vous bien avec votre poêle en fonte !