Ihr Warenkorb ist leer



März-Rabatt im Fire LAB. - 5% Rabatt auf den gesamten Webshop* - Code verwenden Frühlingsgefühle5



Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan!

Gietijzeren pannen kunnen een leven lang mee gaan!
Wij zijn al jaren fan van de gietijzeren pan!
Je kunt er echt heel fijn mee koken en bakken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schadelijke stoffen et cetera. Bij gewone koekenpannen zit een schadelijke antiaanbaklaag op de pan. Deze zijn slecht voor onze gezondheid en het milieu.
Daarom gebruiken wij gietijzeren pannen zonder chemische lagen.
Gietijzer is 100% natuurlijk
De antiaanbaklaag wordt gecreëerd door het inbranden van olie.
1e gebruik & inbranden gietijzeren pannen
De gietijzeren pannen zijn voorzien van een laagje plantaardige olie of bescherm wax om ze na productie tijdens transport en opslag tegen roestvorming te beschermen. Voor je eten in deze pannen gaat bereiden dien je dit beschermlaagje te verwijderen. Het is slechts een minimale laag.
Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. De pan hoeft niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt. Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken.
Wenn Sie einen Backofen verwenden, stellen Sie die Pfanne für etwa eine halbe Stunde in den Ofen. Durch die Hitze werden die Poren des Gusseisens geöffnet.
Reiben Sie nun Ihre gusseiserne Pfanne mit etwas Pflanzenöl (z. B. Sonnenblumen-, Erdnuss- oder Leinsamenöl) ein.
Es muss nur eine sehr dünne Schicht sein, es müssen keine Tropfen sichtbar sein. Entfernen Sie den Überschuss wieder.
Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.
Plaats de gietijzeren pan vervolgens ondersteboven voor minimaal een half uur of langer terug in de oven totdat deze begint te walmen (dit zou moeten gebeuren bij een temperatuur van > 175ºC).
Dann die gusseiserne Pfanne leicht abkühlen lassen.
Anmerkung: nicht unter dem Wasserhahn mit fließendem kaltem Wasser!
Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag). Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.
Skillet pan gietijzer Ø26 met handvat
Grill pan gietijzer vierkant
Zware kwaliteit gietijzeren grill pan, voor bakken, braden, grillen en schroeien. Deze robuuste grill pan vierkant heeft een uitstekende warmtegeleiding en zorgt voor gelijkmatige verwarming. Geschikt voor de barbecue, oven en voor keuken gebruik. Deze grill pan kun je ook gebruiken in de pizzaoven, barbecue of met de kamado.
Kook op echt vuur met een gietijzeren ketel
Hang de gietijzeren ketel aan de driepoot set en maak de lekkerste soepen en stoofpotjes klaar op echt vuur!