Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan! - Het VUUR LAB.®
Cargador Laboratorio de incendios
Icon Cocinas de exterior
El experto en fuegos y cocina al aire libre
Marcas icono
Envío gratuito a partir de 75 euros
Pinzón
Pague después con Klarna

Descuento de septiembre en el VUUR LAB. - Descuento 5% en toda la tienda online* - Utilice el código Nazomerkriebels5

¡Descubra las ventajas de cocinar con una sartén de hierro fundido!

¡Descubra las ventajas de cocinar con una sartén de hierro fundido!

Salted Caramel BananaPie in Skillet gietijzer

Gietijzeren pannen kunnen een leven lang mee gaan!

Wij zijn al jaren fan van de gietijzeren pan!
Je kunt er echt heel fijn mee koken en bakken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schadelijke stoffen et cetera. Bij gewone koekenpannen zit een schadelijke antiaanbaklaag op de pan. Deze zijn slecht voor onze gezondheid en het milieu.
Daarom gebruiken wij gietijzeren pannen zonder chemische lagen.

Gietijzer is 100% natuurlijk

De antiaanbaklaag wordt gecreëerd door het inbranden van olie.

1er uso y cocción de las cacerolas de hierro fundido

Las sartenes de hierro fundido se recubren con aceite vegetal o cera protectora para protegerlas de la oxidación tras su fabricación, durante el transporte y el almacenamiento. Antes de preparar alimentos en estas sartenes, debe retirar esta capa protectora. Se trata de una capa mínima.

Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. De pan hoeft niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt. Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken.

Si utiliza un horno, coloque la sartén en el horno durante aproximadamente media hora. El calor abrirá los poros del hierro fundido.
Ahora unta tu sartén de hierro fundido con un poco de aceite vegetal (por ejemplo: aceite de girasol, de cacahuete o de linaza).
Sólo tiene que ser una capa muy fina, no es necesario que se vean gotas. Volver a quitar el exceso.
Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.

A continuación, vuelva a meter la sartén de hierro fundido boca abajo en el horno durante al menos media hora o más hasta que empiece a humear (esto debería ocurrir a una temperatura > 175ºC).
A continuación, dejar enfriar suavemente la sartén de hierro fundido.
Nota: ¡no bajo el grifo con agua corriente fría!

Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag). Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.

Skillet pan gietijzer Ø26 met handvat

Grill pan gietijzer vierkant 

Zware kwaliteit gietijzeren grill pan, voor bakken, braden, grillen en schroeien. Deze robuuste grill pan vierkant heeft een uitstekende warmtegeleiding en zorgt voor gelijkmatige verwarming. Geschikt voor de barbecue, oven en voor keuken gebruik. Deze grill pan kun je ook gebruiken in de pizzaoven, barbecue of met de kamado.

Kook op echt vuur met een gietijzeren ketel 

Hang de gietijzeren ketel aan de driepoot set en maak de lekkerste soepen en stoofpotjes klaar op echt vuur!

¡Diviértete con tu sartén de hierro fundido!