Twój koszyk jest pusty



Wrześniowa zniżka w VUUR LAB. - 5% rabat na cały sklep internetowy* - Użyj kodu Nazomerkriebels5



Ontdek de voordelen van koken met een gietijzeren pan!
Gietijzeren pannen kunnen een leven lang mee gaan!
Wij zijn al jaren fan van de gietijzeren pan!
Je kunt er echt heel fijn mee koken en bakken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schadelijke stoffen et cetera. Bij gewone koekenpannen zit een schadelijke antiaanbaklaag op de pan. Deze zijn slecht voor onze gezondheid en het milieu.
Daarom gebruiken wij gietijzeren pannen zonder chemische lagen.
Gietijzer is 100% natuurlijk
De antiaanbaklaag wordt gecreëerd door het inbranden van olie.
Pierwsze użycie i wypalanie patelni żeliwnych
Patelnie żeliwne są powlekane olejem roślinnym lub woskiem ochronnym, aby chronić je przed rdzewieniem po produkcji podczas transportu i przechowywania. Przed przygotowaniem potraw na tych patelniach należy usunąć tę warstwę ochronną. Jest to tylko minimalna warstwa.
Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. De pan hoeft niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt. Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken.
Jeśli używasz piekarnika, umieść patelnię w nim na około pół godziny. Ciepło otworzy pory żeliwa.
Teraz natrzyj swoją żeliwną patelnię odrobiną oleju roślinnego (na przykład: słonecznikowego, arachidowego lub lnianego).
Musi to być tylko bardzo cienka warstwa, żadne krople nie muszą być widoczne. Ponownie zdjąć nadmiar.
Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.
Następnie wstaw żeliwną patelnię do góry nogami z powrotem do piekarnika na co najmniej pół godziny lub dłużej, aż zacznie się dymić (powinno to nastąpić w temperaturze > 175ºC).
Następnie pozwól żeliwnej patelni delikatnie ostygnąć.
Uwaga: nie pod kranem z zimną bieżącą wodą!
Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag). Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.
Skillet pan gietijzer Ø26 met handvat
Grill pan gietijzer vierkant
Zware kwaliteit gietijzeren grill pan, voor bakken, braden, grillen en schroeien. Deze robuuste grill pan vierkant heeft een uitstekende warmtegeleiding en zorgt voor gelijkmatige verwarming. Geschikt voor de barbecue, oven en voor keuken gebruik. Deze grill pan kun je ook gebruiken in de pizzaoven, barbecue of met de kamado.
Kook op echt vuur met een gietijzeren ketel
Hang de gietijzeren ketel aan de driepoot set en maak de lekkerste soepen en stoofpotjes klaar op echt vuur!