Polityka prywatności - The VUUR LAB.®
Ładowarka Laboratorium pożarowe
Finch
Płać później za pomocą Klarna
Finch
w3 nieoprocentowane płatności również dla przedsiębiorców

Skorzystaj z naszej zniżki! Teraz 10% zniżka na cały sklep internetowy* - Użyj kodu springfire10

Oświadczenie o ochronie prywatności Ognisty LAB. B.V.

To jest oświadczenie o ochronie prywatności firmy prywatnej The Fire LAB. B.V., zwana dalej: Het Vuur LAB. Het Vuur LAB jest zarejestrowany w Izbie Handlowej pod numerem 84187719 i znajduje się przy Ruigeweg 3 (1754HA) w Burgerbrug. Niniejszy dokument wyjaśnia, w jaki sposób Het Vuur LAB zajmuje się przetwarzaniem Twoich danych osobowych. Przy przetwarzaniu Państwa danych osobowych Het Vuur LAB zachowuje najwyższą staranność.

Przetwarzanie danych osobowych

Jeśli korzystasz z usług The Fire LAB, sam przekazujesz pewne dane osobowe do The Fire LAB lub dane osobowe są od Ciebie uzyskiwane w ramach umowy. Dane osobowe oznaczają wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

Kategorie danych osobowych

Fire LAB przetwarza następujące kategorie danych osobowych:

- Dane kontaktowe oraz nazwa i adres, w tym dane lokalizacyjne, numer telefonu, adres e-mail;
- Dane firmy, w tym numer VAT i numer Izby Handlowej;
- Adres dostawy Divergent;
- Inne dane osobowe podane przez siebie.

Cel przetwarzania danych

Dane osobowe przetwarzane przez The Fire LAB są w celu:

- kontaktowania się z Państwem w celu informowania o zakupionych usługach i ich realizacji;
- swoje usługi;
- poprawić swoje usługi;
- być w stanie dokonać płatności;
- możliwość wypełnienia obowiązków prawnych;
- wyrażenia marketingowe i komunikacyjne, w tym ulepszanie strony internetowej poprzez analizę zachowań użytkowników na stronie;
- aby móc wysyłać newslettery;
- w razie potrzeby wymieniać dane z osobami trzecimi w celu świadczenia usług.

Podstawa przetwarzania danych

Przetwarzanie danych osobowych jest możliwe wyłącznie na podstawie następujących podstaw: (i) obowiązek prawny, (ii) wykonanie umowy, (iii) (wyraźna) zgoda uzyskana od osób, których dane dotyczą, oraz (iv) uzasadniony interes. Podczas świadczenia usług The Fire LAB przetwarzane są dane osobowe. Het Vuur LAB przetwarza tylko te dane, które Het Vuur LAB uważa za niezbędne do (poprawy) swoich usług i traktuje z uwagą dane (osobowe) zebrane o Tobie i Twoim korzystaniu z usług. Podstawą przetwarzania tych danych jest umowa, którą zawarłeś z Het Vuur LAB. Państwa dane osobowe mogą być również przetwarzane poprzez odwiedzenie strony internetowej https://www.vuurlab.nl/ jeśli wyraziłeś na to zgodę.

Potrzeba przetwarzania

Przetwarzanie Twoich danych osobowych jest niezbędne do realizacji usług. Usługi świadczone przez The Fire LAB nie mogą być w pełni realizowane bez przetwarzania Państwa danych osobowych. Jeżeli szczególne cele związane z danymi osobowymi wymagają Państwa wyraźnej zgody, muszą Państwo wyrazić ją oddzielnie.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Nie ma mowy o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji.

Okres przechowywania

Dane osobowe przetwarzane przez The Fire LAB są przechowywane zgodnie z odpowiednimi przepisami prawa. Jeśli dłuższy okres przechowywania jest wymagany przez przepisy prawa lub regulacje, dane osobowe będą przechowywane dłużej zgodnie z tymi wymogami. Wszystkie dane osobowe (uzyskane) nie będą przechowywane dłużej niż jest to absolutnie konieczne.

Przetwarzanie przez osoby trzecie

Fire LAB udostępnia dane osobowe osobom trzecim tylko wtedy, gdy jest to absolutnie niezbędne do wykonania umowy oraz do przestrzegania odpowiednich przepisów prawa. Żadne dane osobowe nie są sprzedawane. Na Fire LAB może ciążyć prawny obowiązek udostępniania danych osobowych podmiotom trzecim. W przypadku udostępniania danych osobowych osobom trzecim zawierane są w tym celu umowy dotyczące przetwarzania. Podmioty trzecie, którym udostępniane są dane osobowe to:

- Zaangażowana usługa (usługi) dostawy, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane kontaktowe i imienne oraz adresowe.
- Dostawcy Płatności, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane finansowe.
- Księgowego, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane kontaktowe, imienne i adresowe oraz dane finansowe.
- Dostawcy oprogramowania, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane kontaktowe i imienne oraz adresowe.
- Administrator strony internetowej, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane kontaktowe i imienne oraz adresowe.
- Zaangażowane osoby trzecie, w celu realizacji umowy. Kategorie przetwarzanych danych osobowych to dane kontaktowe i imienne oraz adresowe.

Bezpieczeństwo danych osobowych

Fire LAB poważnie traktuje ochronę Państwa danych osobowych i w tym zakresie, uwzględniając stan wiedzy technicznej, koszty wdrożenia, a także charakter, zakres, kontekst i cele przetwarzania oraz ryzyko dla praw i wolności osób fizycznych, które jest zróżnicowane pod względem prawdopodobieństwa wystąpienia i wagi, podejmuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby zapewnić poziom bezpieczeństwa odpowiadający ryzyku.

Oświadczenie

Korzystając ze strony internetowej, wyrażasz zgodę na wyłączenie odpowiedzialności. Het Vuur LAB zastrzega sobie prawo do zmiany treści swojej strony internetowej i/lub niniejszego wyłączenia odpowiedzialności w dowolnym momencie bez informowania swoich klientów i/lub użytkowników strony internetowej o takiej zmianie. Treść strony internetowej została opracowana z największą starannością, niemniej jednak może zawierać ewentualne nieścisłości lub być niekompletna. Fire LAB w żaden sposób nie ponosi odpowiedzialności za szkody spowodowane lub wynikające z korzystania ze strony internetowej. Korzystanie z niniejszej strony internetowej odbywa się wyłącznie na ryzyko i koszt użytkownika strony. Z treści zawartych na stronie nie można wywodzić żadnych praw. Wszystkie teksty na stronie internetowej są chronione prawem autorskim i stanowią własność Het Vuur LAB, o ile nie należą do osób trzecich.

Oświadczenie dotyczące plików cookie

Fire LAB wykorzystuje techniczne i funkcjonalne pliki cookies w celu optymalizacji strony internetowej. Cookies to małe pliki tekstowe, które są wysyłane podczas odwiedzania strony internetowej, aby usprawnić pracę użytkowników. Fire LAB może, zgodnie z prawem, przechowywać pliki cookies na Twoim urządzeniu, jeśli są one absolutnie niezbędne do korzystania ze strony internetowej. Inne rodzaje plików cookies wymagają zgody użytkownika. Fire LAB zaleca akceptację plików cookies w związku z użytecznością strony internetowej. Osoby odwiedzające stronę internetową mają możliwość zameldowania się.

Pliki cookies wykorzystywane przez The Fire LAB to funkcjonalne pliki cookies: te pliki zapewniają prawidłowe działanie strony internetowej. Te pliki cookie nie mają wpływu na prywatność, więc nie trzeba szukać i udzielać zgody. Na przykład te pliki cookie zapisują ustawienia przeglądarki, aby nasza strona internetowa mogła być najlepiej oglądana lub aby strona była nadal dostępna (load-balancing), ale także pliki cookie, które zapewniają, że żadne inne pliki cookie nie mogą być umieszczone (no-follow).

Za Twoją zgodą The Fire LAB umieszcza na Twoim komputerze ''śledzące pliki cookie''. Te pliki cookie są używane przez The Fire LAB do śledzenia stron, które odwiedzasz, aby zbudować profil Twojego zachowania online. Profil ten nie jest powiązany z Twoim nazwiskiem, adresem, adresem e-mail i tym podobnymi, a jedynie w celu dostosowania reklam do Twojego profilu, tak aby były one dla Ciebie jak najbardziej odpowiednie.

Na stronie Het Vuur LAB umieszczane są również pliki cookies firmy Google na potrzeby Google Analytics. Oznacza to, że The Fire LAB nie może powiązać informacji z osobą fizyczną. Fire LAB nie śledzi informacji o tym, co robisz w internecie. Google Analytics może być zobowiązany na podstawie obowiązujących przepisów prawa i regulacji do udostępnienia tych danych. W razie jakichkolwiek pytań w tym zakresie prosimy o kontakt pod adresem info@vuurlab.nl.

Korzystaj z mediów społecznościowych

Fire LAB wykorzystuje pliki cookies podmiotów trzecich w celu optymalizacji strony internetowej. Niektóre pliki cookie są ustawiane przez usługi stron trzecich wyświetlane na stronie internetowej. Strony trzecie dotyczą Google Analytics i mediów społecznościowych (LinkedIn, Facebook, Instagram i YoutTube). Stosowanie plików cookies pochodzących od innych firm (podmiotów trzecich) podlega polityce prywatności i polityce cookies danej firmy. Po kliknięciu przycisku mediów społecznościowych na stronie internetowej, umieszczany jest plik cookie mediów społecznościowych. Dzięki temu strona mediów społecznościowych może rozpoznać Twój adres IP, gdy tylko udostępnisz artykuł ze strony internetowej. W sprawie plików cookies stron mediów społecznościowych oraz danych i/lub danych osobowych, które za ich pomocą zbierają, The Fire LAB odsyła do oświadczeń o ochronie prywatności i plików cookies tych stron.

Biuletyn e-mailowy i inne wiadomości marketingowe

Za pośrednictwem strony internetowej można zarejestrować się na newsletter i/lub inne oferty handlowe. Podczas rejestracji The Fire LAB prosi Cię o zgodę na przetwarzanie Twojego adresu e-mail w celu wysyłania Ci marketingowych wiadomości e-mail zawierających najnowsze informacje o produktach i usługach, ofertach specjalnych i kampaniach marketingowych. Będziesz otrzymywać e-maile marketingowe tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę.

Twoja zgoda obejmuje również akceptację faktu, że The Fire LAB może personalizować treść e-maili marketingowych zgodnie z Twoimi potrzebami i zainteresowaniami w oparciu o utworzony dla Ciebie profil użytkownika.

Zgoda na wysyłanie e-maili marketingowych może być przez Państwa w każdej chwili wycofana poprzez kliknięcie "Unsubscribe" na końcu e-maila marketingowego. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed wycofaniem zgody.

Ustawienia przeglądarki

Jeżeli nie chcesz, aby strony internetowe umieszczały pliki cookies na Twoim urządzeniu, za pomocą którego przeglądasz stronę internetową, możesz dostosować ustawienia swojej przeglądarki. Przed umieszczeniem pliku cookie użytkownik otrzymuje ostrzeżenie i musi wyrazić zgodę na jego umieszczenie. Niedopełnienie tego obowiązku może skutkować np. gorszym działaniem strony. Możesz dostosować ustawienia swojej przeglądarki tak, aby odrzucała ona wszystkie pliki cookies, w tym pochodzące od podmiotów trzecich. Możesz również usunąć umieszczone pliki cookies. Aby to zrobić, należy dostosować ustawienia przeglądarki poprzez preferencje, a następnie można dostosować ustawienia prywatności.

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich połączonych z tą stroną za pomocą linków. Fire LAB nie może zagwarantować, że te osoby trzecie będą obsługiwać Twoje dane osobowe w sposób niezawodny lub bezpieczny. Fire LAB zaleca zapoznanie się z oświadczeniami o ochronie prywatności tych stron internetowych przed rozpoczęciem korzystania z nich.

Prawo osób, których dane dotyczą

Jako osobie, której dane dotyczą, przysługują Ci następujące prawa:

- Prawo dostępu;
Jako osoba, której dane dotyczą, masz prawo do uzyskania wyjaśnień, czy Twoje dane osobowe są przetwarzane, a jeśli tak, to do uzyskania dostępu w związku z ich przetwarzaniem.

- Prawo do sprostowania;
Masz prawo do uzyskania sprostowania i uzupełnienia nieprawidłowych danych.

- Prawo do usunięcia danych;
Bez nieuzasadnionej zwłoki podmiot danych powinien uzyskać usunięcie dotyczących go danych osobowych.

- Prawo do ograniczenia przetwarzania;
Jako osoba, której dane dotyczą, masz prawo do ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych. W tym celu należy skontaktować się z The Fire LAB.

- Prawo do przenoszenia danych;
Osoba, której dane dotyczą, ma prawo otrzymać dotyczące jej dane osobowe, które dostarczyła do The Fire LAB w ustrukturyzowanej, powszechnie używanej i nadającej się do odczytu maszynowego formie, aby w razie potrzeby przekazać te dane osobowe stronie trzeciej. Osoba, której dane dotyczą, może również polecić The Fire LAB przekazanie takich danych bezpośrednio podmiotowi trzeciemu.

- Prawo do sprzeciwu;
Osoba, której dane dotyczą ma prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw - z przyczyn związanych z jej szczególną sytuacją - wobec przetwarzania dotyczących jej danych osobowych, w tym profilowania, na podstawie tych przepisów. Fire LAB zaprzestaje przetwarzania danych osobowych, chyba że istnieją ważne prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania, które są nadrzędne wobec interesów, wolności i praw osoby, której dane dotyczą, związane z realizacją, instytucją lub wsparciem roszczeń prawnych.

 

Skarga

Jeśli masz skargę dotyczącą postępowania The Fire LAB z Twoimi danymi osobowymi lub chcesz skorzystać z któregoś z powyższych praw, skontaktuj się z nami za pośrednictwem strony internetowej lub poczty elektronicznej na adres info@vuurlab.nl. Aby upewnić się, że chcesz skorzystać z prawa, The Fire LAB prosi o przesłanie kopii dowodu tożsamości. Prosimy o zaczernienie zdjęcia paszportowego i MRZ (pasek z numerami na dole), aby chronić swoją prywatność. Fire LAB odpowie na Twój wniosek jak najszybciej, ale najpóźniej w ciągu 4 tygodni. Możesz również złożyć skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Jest to właściwy organ egzekucyjny. W tym celu można się z nim skontaktować za pośrednictwem tego linku: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Zmiany w oświadczeniu o ochronie prywatności

Fire LAB może w każdej chwili zaktualizować swoje oświadczenie o ochronie prywatności. Najnowsza wersja jest publikowana na stronie internetowej. Dlatego zawsze należy śledzić stronę internetową w poszukiwaniu najnowszej wersji. Jeżeli nowe oświadczenie o ochronie prywatności będzie miało wpływ na sposób, w jaki The Fire LAB przetwarza dane już zebrane w stosunku do Państwa, The Fire LAB poinformuje Państwa o tym fakcie drogą elektroniczną.

Ta wersja została ostatnio przyjęta w dniu 4 stycznia 2022 r.