Gekruide kipfilet met ontbijtspek - Het Vuur LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of our discount! Now 10% discount on the entire webshop* - Use code springfire10

Een fikkie stoken en grillen maar!

Welkom op de recepten pagina van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en hebben dit keer weer een fikkie mogen stoken met onze BBQ buiten kookkachel. De gegrilde kip met ontbijtspek was al verrukkelijk om naar te kijken maar nog lekkerder op ons bord! Benieuwd naar de hele bereiding? lees snel verder.

Zout en knapperig

Zodra de BBQ buiten kookkachel de goede temperatuur had bereikt konden we de kipfilet gaan grillen. De kipfilet hebben we van te voren heerlijk gemarineerd met o.a. de Betis olijfolie en verschillende kruiden. Met gebruik van de Vis grillrooster hebben we de kipfilet met ontbijtspek makkelijk kunnen omdraaien. Niet alleen voor het grillen van vis handig dus!

Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!

Wat heb je nodig voor deze heerlijk gekruide kipfilet met ontbijtspek?

Kipfilet
Breakfast bacon
Paprika en Kerrie kruiden
Snijplank of bordje om de kip op te marineren
Aanmaakhout
Pindasaus (voor de liefhebber)

Preparation

Plaats de grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ met aanmaakhout en maak een vuurtje met gebruik van de aanmaakwokkels en lucifers.
Maak tussendoor alvast de marinade klaar, mix hiervoor wat olijfolie met de paprika en kerrie kruiden.
Houd het vuur in de gaten!
Bereid de kipfilet met de marinade en leg ze daarna op de grillrooster.
Braad de kipfilet om en om aan, circa 2 minuten aan iedere kant.
Haal ze eraf en rol de ontbijtspek eromheen.
Maak de pindasaus ondertussen ook gereed en zet het in het pannetje op de grillrooster.
Leg de kipfilet met ontbijtspek weer op de grillrooster en houd de pindasaus in de gaten.
Afhankelijk van hoeveel hout en hoeveel vuur (blijf er altijd bij), rooster je de kip met spek tot het een lekker kleurtje heeft gekregen en de spek knapperig lijkt.
Smullen maar!