Your cart is empty


Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code springfire10
Recipe
Een Turkse bodem met Italiaanse glorie
"All it takes is outdoor cooking & one slice to bring everyone together."
Gezelligheid en voor velen een favoriet!
Welcome to the recipes page!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en hebben dit keer een verrukkelijke pizza gemaakt op onze BBQ buiten kookkachel. Benieuwd naar ons BBQ avontuur tot knisperende pizzapunten? lees snel verder.
De culturele samensmelting tot knisperende pizzapunten
Zelf pizza maken voor op de BBQ is ontzettend leuk en erg interactief. Je kunt genieten van het knisperende geluid van het vuur en creatief een pizza samenstellen. Het geeft echt een unieke smaak en laat je op een mooie zomeravond smullen in de buitenlucht.
Op de pizzasteen passen vier grote pizzapunten. Kijkend naar de pizzapunten hebben we deze keer gekozen voor een vrij biologische topping, bestaande uit: bio tomatensaus, verschillende paprika's, rode ui, bio ham, bio salami, gorgonzola, pesto en geraspte kaas.
Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!
Wat heb je nodig voor deze heerlijk knisperende pizza?
Turksbrood
Biologische tomatensaus
Gele, oranje en rode paprika
Red onion
Biologische ham
Biologische salami
Gorgonzola
Potje groene pesto
Grated cheese
Chef's knife
Snijplank, 2 kommetje en een kleine lepel
Charcoal and BBQ starter
Pizza stone
Serving board
Preparation
Place the briquette grid in the BBQ outdoor cooking stove.
Fill the BBQ starter with coals and wait about 20 minutes until it is ready to start the BBQ.
Empty the BBQ starter onto the briquette grate.
Place the grill rack on the BBQ and keep an eye on the fire.
Leg de pizzasteen alvast op het grillrooster, zodat de pizzasteen al kan voorwarmen.
Pak een snijplank erbij en snijd het Turkse brood doormidden. Het Turkse brood is vervolgens in twee x vier stukken te bereiden. Begin ook met het snijden van de paprika en rode ui in kleine stukjes.
Snij de biologische ham en salami in de grootte die jij wilt.
Maak de tomatensaus open en smeer de pizza met een lepeltje wat in. De tomatensaus is jouw basis.
Verspreid wat stukjes paprika en ui over de pizzapunten. Het verschilt per persoon hoeveel paprika degene natuurlijk wilt!
Voeg wat pesto toe met een lepeltje en leg de plankjes salami en/of ham eroverheen. Ook dit kan verschillen per persoon.
Strooi wat geraspte kaas eroverheen en voeg not wat gorgonzola toe.
Verplaats de pizzapunten op de serveerplank om het naar de BBQ te brengen.
Leg de pizzapunten op de pizzasteen, doe de deksel op de BBQ en houd de pizza goed in de gaten! Het ligt aan de temperatuur hoe snel de pizza kan gaan. (Vergeet niet je BBQ handschoen te gebruiken bij het checken)
Zodra de Pizza er gereed uit ziet is het tijd om de pizza te scheppen op een mooie serveer plank. Buon appetito!