Spicy spruitjes met herfstaardappels en vega maantjes! - Het Vuur LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de notre réduction ! Maintenant 10Réduction % sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu de printemps10

Choux de Bruxelles épicés avec des pommes de terre d'automne et du moonshine végétal !

Choux de Bruxelles épicés avec des pommes de terre d'automne et du moonshine végétal !

BBQ Poêle de cuisson d'extérieur Plaque de cuisson VUUR LAB.
Een smakelijke groente

Spruitjes: of je er nu wel of niet gek op bent, het is een groente die regelmatig op onze diner borden verschijnt. De originele benaming voor spruitjes zijn spruitkool, maar in de volksmond wel beter bekend als de spruitjes. Het is een koolsoort waarbij de okselknoppen door ons als mens gegeten worden. Een spruitje is ook echt een wintergroente en dus heerlijk te bereiden met wat kouder weer. Spruitjes zijn sterkte groentes, ze overleven makkelijk een strenge vorst met wel temperaturen tot -15 Celsius! Veel mensen eten de spruitjes het liefst 'als de vorst erover heen is gegaan', hierdoor zou de smaak beter zijn. Daarnaast zitten spruitjes boordevol vitamine C.

Ingredienten van de spicy spruitjes
Let's do some cooking

Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

Oignons rouges
Germes
Une grosse patate douce
Lune végétarienne (ou autre viande (végétarienne))
Un poivron rouge
Ketjap
Formes automnales amusantes
Plaque de cuisson + papier sulfurisé
Bois

Na dat je alle ingrediënten en keukengerei hebt verzameld, kan je aan de slag! Lees gauw verder voor het hele recept.

Een pittig herfstrecept

Als eerst steek je de buiten kookkachel aan. Verzamel wat hout en gebruik eventueel lucifers om het hout te laten branden. Laat het vuurtje een beetje opstoken. Ondertussen kan je de groente kan snijden: verwijder de achterkant van de spruitjes, snij de ui in dunne reepjes en het pepertje in kleine stukjes. De zoete aardappel gaan we iets anders snijden dan normaal: we snijden de zoete aardappel eerst in plakjes á 2 cm. Vervolgens pakken we de herfstvormpjes en drukken deze in het middenstuk van de plak. Zo krijg je dus een vormpje uit je zoete aardappel! Vervolgens pakken we een bakplaat en leggen er een stuk bakpapier in. Leg nu de spruitjes, ui, zoete aardappel en vega maantjes in de plaat. Het rode pepertje komt later aan bod!

 

Als de buiten kookkachel goed is opgestookt, kunnen we beginnen met koken. Doe een BBQ handschoen aan, tegen de hitte, en giet wat olijfolie op de bakplaat die verhit is door de buiten kookkachel. Laat de olie heel even opwarmen. Doe nu de spruitjes erop en bak deze goed door. Doe daarna de ui, zoete aardappel vormpjes en vega maantjes bij de spruitjes. Laat het geheel even goed doorbakken. Doe als laatste nog het rode pepertje erbij met wat ketjap en laat dit ook nog heel even meebakken. Als alles klaar is kan je met de spatel de ingrediënten op een bord scheppen. Doe als finishing touch nog een beetje Maple Bacon aioli bij het gerecht voor een volle smaak. Bon appetit!

Eind resultaat spicy spruitjes
Meer VUUR LAB.

Ben jij ook enthousiast geworden over buiten koken & fikkie stoken? Dan ben je bij VUUR LAB. aan het juiste adres! Wij hebben een breed assortiment met alle producten die jij nodig hebt voor outdoor cooking & wellness. Waar wacht je nog op?! Krijg deze maand zelfs 5% korting boven op je bestelling!*

*t/m 30 november 2022, 23:59 uur