Ambacht van Hollandse bodem - Het Vuur LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de notre action pour la fête des pères ! Maintenant 10% réduction sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu de printemps10

Ambacht van Hollandse bodem

Ambacht van Hollandse bodem

Mooie natuurproducten van Hollandse bodem

Maak het dit voorjaar extra gezellig

Duurzame Musthaves

Graag delen wij een paar prachtige items uit de collectie die gemaakt zijn van natuurproducten. Bij het VUUR LAB. zijn wij dol op hout en mooie duurzame producten om te genieten van het echte buitenleven.

Weltevree heeft wat ons betreft echt zijn best gedaan om authentieke producten een nieuw jasje te geven en komt regelmatig met nieuwe items die telkens weer onze verwachtingen overtreffen.

De OER-Hollandse klomp is een nieuw leven ingeblazen door ontwerper: Lex Pot. Je moet de klompen wel even inlopen maar als dat eenmaal is gebeurd dan heb je er ook lange tijd veel plezier van!

De authentieke Hollandse klomp in een nieuw jasje

De klomp is een iconisch product van hout! Anno 2022 zijn houten klompen handige, natuurlijke schoenen voor in de tuin. De klompen van Weltevree zijn elegant van uiterlijk en passen prima in het moderne leven.

Klompen maken is verworden tot een Hollandse ambacht. De klompen van Weltevree worden daarom gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen en verwerkt in een authentieke Nederlandse klompenfabriek. Voor de klompen // poplars wordt populierenhout gebruikt, geheel volgens de traditie.

Elke klomp ontstaat uit één houtblok

Dit wordt met handgestuurde machines gegutst tot een klompvormige schoen. Ook het binnenste wordt machinaal uitgehold, zodat er ruimte ontstaat voor de voet.

Met de hand geschuurd

De strakke lijnen in het hout zijn uniek voor deze klompen. Nadat de klompen uit de machines komen, worden ze met de hand geschuurd. Zo ontstaat het kenmerkende elegante silhouet van de Poplars.

Douglas hout uit duurzaam beheerde bossen

Het Douglas hout waar de Forestry tafel en banken van gemaakt worden heeft een herkomst uit bossen die duurzaam beheerd worden door Staatsbosbeheer.

Dit zijn bossen die ook voor recreatieve doeleinden worden gebruikt. Douglas hout is zeer duurzaam en verandert in een zilvergrijze kleur wanneer het onbehandeld blijft.

Het tafelblad van de Forestry tafel is gemaakt van twee aan elkaar verbonden planken. Deze twee planken zijn uit één stuk hout gemaakt, zelfs in de 12-persoons uitvoering (ongeveer 4 meter lang). Omdat de tafel uit één houten plank is gemaakt, zijn er geen onderbrekingen in het tafelblad.

Ruw of verfijnd?

De Forestry Table is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Raw en Refined.
Beide edities zijn gemaakt van onbehandeld Douglas hout.

De Raw editie heeft natuurlijke randen, die tekenen vertonen van de oorspronkelijke schors en de vorm van de boom waarvan hij afkomstig is.

De Refined editie heeft rechte, geschuurde randen, die zorgen voor een verfijnde look.

Tuinstoelen van duurzaam Nederlands larikshout

Le site Fauteuil de campagne is volledig vervaardigd uit onbehandeld larikshout. Dit geeft de stoel zijn natuurlijke uitstraling en benadrukt de kracht van het materiaal. Larikshout is zeer duurzaam en blijft zelfs zonder behandeling tot wel 10 à 15 jaar in een goede conditie. Als het hout onbehandeld blijft, zal het materiaal een zilvergrijze kleur krijgen naarmate de tijd verstrijkt.

Het larikshout komt uit de Nederlandse bossen die duurzaam beheerd worden door Staatsbosbeheer. Elk jaar worden er vele bomen gekapt in deze bossen en weer nieuwe aangeplant, dit alles om het bos gezond te houden.

De duurzame aanpak van Staatsbosbeheer heeft ertoe geleid dat het hout een FSC-certificering heeft verdiend en van zeer goede kwaliteit is met een duurzaamheidsklasse 3.

Gemak dient de mens!

Le site Fieldchair van Weltevree is voorzien van een sterke lus van textiel is aan de voorzijde van de zitting aangebracht. Deze lus is zo sterk dat hij het gewicht van de stoel kan houden wanneer deze aan een haak wordt opgehangen of wanneer hij aan de hand wordt gedragen.

Duurzaam thermisch gemodificeerd essenhout

Comfortabel baden in de natuur: de Dutchtub Wood laat je ontspannen in een buitenbad. Deze unieke houtgestookte hottub maakt gebruik van natuurlijke circulatie om het water te verwarmen.

Hij is bekleed met duurzaam thermisch gemodificeerd essenhout, waardoor hij een natuurlijke uitstraling heeft en opgaat in de natuur.

Éen met de Natuur

De Dutchtub Wood heeft een natuurlijke uitstraling: De tub  is namelijk  bekleed met houten panelen, waardoor hij volledig opgaat in zijn omgeving. De houten panelen van de Dutchtub Wood zijn gemaakt van thermisch gemodificeerd essenhout. Door essenhout te kiezen, hebben we meer zekerheid dat er geen tropische bossen worden gekapt voor onze producten.