Ihr Warenkorb ist leer



Juni-Rabatt im Fire LAB. - 5% Rabatt auf den gesamten Webshop* - Code verwenden Sommer Bammel5



GASBRANDERS VAN VUUR LAB.
Kochen im Freien mit einem dreibeinigen Gasbrenner ist ideal
Nehmen Sie Ihren Dreibein-Gasbrenner mit auf den Campingplatz, in Ihr Wohnmobil oder backen und rösten Sie einfach im eigenen Garten, das geht natürlich auch.
Auf dieser Seite finden Sie:
Heb jij na het lezen van de pagina nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0608418 of mail naar info@vuurlab.nl
Onderhoud & gebruik
Gusseisenpfannen werden mit Pflanzenöl oder Schutzwachs beschichtet, um sie nach der Herstellung während des Transports und der Lagerung vor Rost zu schützen.
Bevor Sie Speisen in diesen Pfannen zubereiten, sollten Sie diese Schutzschicht entfernen. Es handelt sich nur um eine minimale Schicht.
Eerste gebruik & inbranden
Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. Hiervoor hoeft de pan niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt.
Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken. Gebruik je een oven, plaats dan de pan ongeveer een halfuur in de oven. Door de hitte openen de poriën van het gietijzer zich.
Wrijf je gietijzeren pan nu in met een beetje plantaardige olie (bijvoorbeeld: zonnebloem-, arachide- of lijnzaadolie). Het hoeft slechts een heel dun laagje te zijn, er hoeven geen druppels zichtbaar zijn. Neem het overtollige weer af. Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.
Anschließend die gusseiserne Pfanne mit der Oberseite nach unten für mindestens eine halbe Stunde oder länger in den Ofen stellen, bis sie zu rauchen beginnt (dies sollte bei einer Temperatur von > 175ºC geschehen).
Dann die gusseiserne Pfanne leicht abkühlen lassen.
Anmerkung: nicht unter dem Wasserhahn mit fließendem kaltem Wasser!
Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag).
Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.
Onze gasbranders & accessoires