Kippendij saté met ketjap saus - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'automne10

De lekkerste saté maak je op de BBQ buiten kookkachel

Bienvenue sur la page des recettes !
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de kipdij saté met ketjap saus.

Tijdens onze opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo! heeft Iwan van OER BBQ heerlijke gerechten gemaakt. De kippendij saté met ketjap saus is er één van. Met dit gerecht kregen wij een beleving van de Aziatische keuken.

Ontdek de verrukkelijke malse kip met heerlijke ketjap saus

Kippendij saté met ketjap saus is een heerlijk buiten kook gerecht. Kippendij vlees is een sappige variatie op kipfilet en droogt tijdens het grillen niet snel uit, perfect dus als saté! De ketjap saus voegt een extra smaak toe waardoor het een smakelijke BBQ combinatie is geworden. Echter is het gerecht niet zomaar gemaakt, voor de echte smaak magie begin je al een paar dagen eerder met de bereiding van de kip! Benieuwd? lees de bereiding van dit heerlijke recept.

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

Wat heb je nodig voor deze kippendij saté met ketjap saus

Voor vier personen:

Réchaud BBQ pour l'extérieur VUUR LAB. (Nous avons cuisiné avec le XL cette fois-ci)
Briquettes, charbons et woks d'allumage
Vleesspiezen
Een kom om de kippendij filet in de marineren
Un couteau
Kippendij voor vier personen
Olie
Ketjap
Oignon
Ail
Verse peper
Fenouil
Platte peterselie
Huile de tournesol
Huile d'olive
Sel en peper (naar smaak)
Palmsuiker
Limoensap
Kip maggie blokje

Préparation

Let op: je begint één of twee dagen van te voren!

Begin één of twee dagen van te voren en snij de kippendij in blokjes om er mooie saté van te maken.
Maak een marinade met ketjap, komijn poeder, verse snippers van een rode ui, wat knoflook en een verkruimeld kip maggie blokje.
Leg de kip een nacht of twee in de marinade in de koelkast.
Op de dag zelf begin je met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Remplissez l'allume-barbecue de charbons, de briquettes et de bois d'allumage et attendez environ 20 minutes jusqu'à ce qu'il soit prêt à démarrer le barbecue.
Vider l'amorce de barbecue sur la grille à briquettes.
Plaats het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Haal het vlees uit de koelkast en start met het Slow grillen van de sate stokjes.
Haal het grillrooster eraf en gril de saté boven direct vuur voor een mooi kleurtje.
Bereid de ketjapsaus voor door een uitje, knoflook en pepertjes te snijden in stukjes.
Giet wat olie in een pannetje en bak het kort aan.
Doe de stukjes ui, knoflook en pepertjes in het pannetje en blus het af met ketjap en palmsuiker.
Laat het een tijdje pruttelen en de ketjapsaus is klaar!