Vongole met Sweet Spicy Soy Sauce van Tomasu - Het VUUR LAB.
Ładowarka Laboratorium pożarowe
Finch
Płać później za pomocą Klarna
Finch
w3 nieoprocentowane płatności również dla przedsiębiorców

Skorzystaj z rabatu 10% na cały sklep internetowy* - użyj kodu herfstvuur10

Proef de culinaire smaak

Welkom op de recepten pagina van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van Vongole met sweet spicy soy sauce van Tomasu!

 

Recept van Tomasu by Eric de Waal

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Wyślij nam email i umieściliśmy go w sieci.
Bekijk ook onze andere recepten op onze strona z przepisami!

Czego potrzebujesz?

Składniki:

1 kg vongole
250 g zeekraal
25 g boter
1 teentje knoflook
1 sjalot
Peper naar smaak
Deksel
Vergiet

Geniet van de heerlijke geur tijdens het bereiden en bakken!

Przygotowanie

Hoe maak je deze heerlijke Vongole?

Spoel de vongole schelpjes goed af onder koud stromend water. (Tip: als de vongole open gaan, tik dan op de schelp. Als ze zich sluiten zijn ze nog bruikbaar. Als ze open blijven is de vongole niet meer goed).
Snijd het sjalotje fijn.
Was de zeekraal.
Hak de knoflook fijn.
Houd alles apart van elkaar.
Zet de wok op het vuur en voeg de boter toe. Zodra de boter begint te borrelen, voeg je de sjalot toe. Laat even bruin worden en voeg dan de knoflook toe.
Voeg na het toevoegen van de knoflook meteen de vongole toe. Schud de pan een paar keer goed om de schelpen te mengen met de boter, ui en knoflook.
Doe het deksel op de pan en laat het zachtjes koken. Het duurt ongeveer 4-6 minuten voordat de schelpen opengaan.
Haal het deksel van de pan en schud nog een keer. Voeg de zeekraal en de Sweet Spicy Soy toe en peper naar smaak. Zet het vuur nog 1 keer hoger zodat het goed borrelt en haal de wok van het vuur.
Ciesz się swoim posiłkiem!