Ihr Warenkorb ist leer
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code herfstvuur10
Maak dit makkelijke recept van restaurantmanager Eric de Waal
Vongole met heerlijke Zoete Kruidige Soja van Tomasu!
Proef de culinaire smaak
Welkom op de recepten pagina van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van Vongole met sweet spicy soy sauce van Tomasu!
Recept van Tomasu by Eric de Waal
Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!
Was brauchen Sie?
Zutaten:
1 kg vongole
250 g zeekraal
25 g boter
1 teentje knoflook
1 sjalot
Peper naar smaak
Deksel
Lange houten pollepel
Vergiet
Geniet van de heerlijke geur tijdens het bereiden en bakken!
Vorbereitung
Hoe maak je deze heerlijke Vongole?
Spoel de vongole schelpjes goed af onder koud stromend water.
(Tip: als de vongole open gaan, tik dan op de schelp. Als ze zich sluiten zijn ze nog bruikbaar. Als ze open blijven is de vongole niet meer goed).
Snijd het sjalotje fijn.
Was de zeekraal.
Hak de knoflook fijn.
Houd alles apart van elkaar.
Zet de wok op het vuur en voeg de boter toe. Zodra de boter begint te borrelen, voeg je de sjalot toe. Laat even bruin worden en voeg dan de knoflook toe.
Voeg na het toevoegen van de knoflook meteen de vongole toe. Schud de pan een paar keer goed om de schelpen te mengen met de boter, ui en knoflook.
Doe het deksel op de pan en laat het zachtjes koken. Het duurt ongeveer 4-6 minuten voordat de schelpen opengaan.
Haal het deksel van de pan en schud nog een keer. Voeg de zeekraal en de Sweet Spicy Soy toe en peper naar smaak. Zet het vuur nog 1 keer hoger zodat het goed borrelt en haal de wok van het vuur.
Guten Appetit!