Pompoensoep met saffraan en sinaasappel - Het VUUR LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod herfstvuur10

Een heerlijk recept voor de heksenketel

Welkom op de recepten pagina van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van de pompoensoep met saffraan en sinaasappel.

Het originele recept komt van Weltevree, maar met een twists van Het VUUR LAB.® krijg je net een beetje extra gezelligheid, voor een avond rond het vuur!

 

Geniet van het rustgevende geluid van het knisperende vuur!

Har du också ett gott recept? Och skulle du vilja dela det med oss?
Skicka oss ett e-post och vi lade ut den på nätet.
Kolla in våra andra recept på vår sida med recept!

Maak dit heerlijke recept boven het vuur met de driepoot set heksenketel. Dit geeft je namelijk de ultieme herfstgevoel!

Vad behöver du?

Ingredienser:

2 uien
1,2 kg winter- of flespompoen
60 ml olivolja
1 L groentebouillon
2 el harissa
180 gram crème fraiche
5 gram korianderblaadjes

Toppings voor op de soep:

80 gram pompoenpitten
2 tl ahornsiroop
¼ tl chilivlokken

Tools:

Geniet van de heerlijke geur tijdens het bereiden en bakken!

Förberedelse

Hoe maak je deze heerlijke pompoensoep?

Meng de pompoenpitten, de ahornsiroop en de chilivlokken met ¼ theelepel zout samen in een kleine kom. Rooster het voor ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. Het is klaar wanneer de pitten opgezwollen en bruin zijn.
Zodra het is afgekoeld, kan je het in kleine stukjes breken.
Steek het vuur aan in de vuurschaal en zet de driepootset met heksenketel er boven op. Snij de uien en pompoen in grote stukken.
Doe de olijfolie in de heksenketel en voeg daarna de pompoen, ui, zout en peper naar smaak toe. Wacht tot het mengsel gekaramelliseerd is. roer de mengsel wel regelmatig, want het kan hard gaan.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij, samen met de harissa, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, ½ theelepel zout en een versgemalen peper. Roer het goed door en breng het aan de kook voor 5 minuten.
Haal de heksenketel weg van het vuur, voeg de crème fraiche toe en pureer de soep.
De soep is klaar, serveer het nog met de geroosterde pompoenpitten en verse koriander blaadjes. Eetsmakelijk!