Zomer in je bol en tulpen op je bord - Het VUUR LAB.®
Cargador Laboratorio de incendios
Marcas icono
Envío gratuito a partir de 75 euros
Pinzón
Pague después con Klarna
Pinzón
in3 pagos sin intereses también para los empresarios

¡Aproveche nuestro descuento! Ahora 10Descuento % en toda la tienda online* - Utilice el código springfire10

Verano en el bolsillo y tulipanes en el plato

Verano en el bolsillo y tulipanes en el plato

Ontdek heerlijke en verrassende recepten met eetbare tulpenbollen & tulpenbloemen

De tulp als delicatesse

Ontdek de culinaire mogelijkheden van dit bijzondere bolletje!

Op de Ruigeweg in Sint Maartensbrug zit het prachtige biologische bloembollen bedrijf  van Johanna & John.
Omdat wij van buiten koken en van biologische tulpen houden, zijn we onlangs op pad gegaan om meer te weten
te komen over wat je allemaal kunt koken met eetbare biobollen en biobloemen!
We hebben het kookboek gekocht en kwamen erachter dat je met verse biologische tulpenbollen heerlijke recepten kunt maken.

Huiberts Biologische bloembollen teelt als een van de weinige in de bloembollensector biologisch met als basis gezonde bodem en biodiversiteit!

Kookboek de Eet smakelijke tulp!

De tulp is een delicatesse mits biologisch geteeld

Vanuit vroeger hoorde je wel eens verhalen dat men tijdens de tweede wereld oorlog in de hongerwinter, uit armoede en gebrek aan voedsel tulpenbollen at. Dat waren natuurlijk geen verse biologische bollen, maar oude uitgedroogde die smakeloos waren.

Wist je dat de tulp in de Romeinse keuken al een delicatesse was?
Nu keert hij terug op het bord!

Bij de luxere sterrenrestaurants heeft de tulp als biologische schat van Nederlandse bodem weer een mooie plek veroverde op de menukaart.
Als jij ook echt even iets anders wil koken dan 'normaal', dan is het kookboek van Johanna Huiberts, de Eet smakelijke Tulp, een aanrader!

Broodje tulp met gerookte zalm van de rookplank

Lunch met een tulpentwist a la VUUR LAB.

Wil je eens wat anders dan een rechtaan broodje kaas? Maak dan dit heerlijke broodje tulp met gerookte zalm.

¿Qué necesita?
Voor 1 broodje

1 biologische tulpenbol
klontje biologische roomboter
1 meergranenbol of boterham
Vers gerookte zalm (van de cederhouten tabla de fumar)
Een paar blaadjes gemengde sla
Cebollino fresco
Koekenpan
Biologische tulpenbol

Preparación

Ontdoe de biologische tulpenbol van het harde vel
Snijd hem in dunne plakjes
Smelt de biologische roomboter in een koekenpan op matig vuur en fruit de bollenschijfjes 2 à 3 minuten aan beide kanten
Besmeer de meergranenbol of boterham met boter en snijd hem doormidden
Leg de warm gerookte zalm van de rookplank, de tulpenbol schijfjes en sla op hetborde en bestrooi met wat verse gesnipperde bieslook
COME SABROSO

Tulpenhapjes & Voorafjes

Garnalen met tulpenbolletjes

Zomer In Je Bol En Tulpen Op Je Bord

Met een bijzonder tulpenhapje heb je altijd succes!
Wij vinden de garnalen met tulpenbolletjes een heerlijk receptje en delen dit graag met jullie.

¿Qué necesita?

Voor 2 personen

4 el plantaardige olie
1 tl palmsuiker of bruine suiker
1 mespunt kruidnagelpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl gembersiroop
1 el koffielikeur
sambal naar smaak
1 teentje verse knoflook
1 bolletje stemgember
6 botanische biologische tulpenbolletjes
200 gram grote garnalen
1 biologische citroen
komkommer
VUUR LAB. BBQ Buiten cocina met bakplaat
Koken met eetsmakelijke tulp

Preparación

Steek de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel aan en wacht tot er een mooi verkoold vuurtje is om op te komen
Doe de plantaardige olie in een kom en voeg suiker, kruidnagelpoeder, cayennepeper, paprikapoeder- en komijnpoeder, gembersiroop, koffielikeur en sambal naar smaak toe
Pers het teentje knoflook en snipper de stemgember en voeg deze toe aan de olie met kruiden
Verwijder de huid van de botanische tulpenbolletjes en voeg ze met de grote garnalen aan het oliemengsel toe. Laat dit circa 20 minuten staan
Schep alle ingrediënten op de plancha van de kookkachel en bak alles in circa 5 minuten gaar
Schaaf intussen de citroen met een kaasrasp en snijd er een plakje af
Serveer met citroenschaafsel, citroen en een komkommerschijfje
COME SABROSO

¡Salud!

Geniet van de lekkerste wijn in blikjes!
Gimber_con_horno_sin_cocina
Degustación de jarabes Agroposta