Smakelijke kip op een stokje - Het VUUR LAB.
Lader Brandlabor
Ikone Marken
Kostenloser Versand ab 75 €*
Fink
Anschließend mit Klarna bezahlen
Fink
in3 zinslose Zahlungen auch für Unternehmer

Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Winterfeuer10

Leuk om te maken en smakelijk in de mond

Willkommen auf der Seite mit den Rezepten!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de smakelijke kip op een stokje. Een gerecht met een leuke uitstraling, zoute smaak en wat makkelijk te maken is op de BBQ buiten kookkachel.

Kip en ontbijtspek: een heerlijke combinatie!

Met kip op een stokje kan je ontzettend veel variaties maken. Met de toevoeging van ananas tot ontbijtspek, je maakt zelf de keuze. Wij hebben dit keer gekozen voor de toevoeging van ontbijtspek op de satéstokjes. De sappigheid van kip combineert heerlijk met de zoute smaak van het ontbijtspek.

Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!

Wat heb je nodig voor deze smakelijke kip op een stokje?

Für zwei Personen:

BBQ Outdoor-Kochherd VUUR LAB. (Diesmal haben wir mit dem XL gekocht)
Kokos briketten en Anzündhölzer
Snijblok + Messer
Saté-stokjes
Kipfilet 400 gr
Pakje ontbijtspek
Rode punt paprika's, rode ui en bimi
Paprika kruiden, kerrie kruiden en zout & peper

Vorbereitung

Begin met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met de kokos briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster, plaats vervolgens het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Marineer de kip met de olijfolie, paprika & kerrie kruiden en wat zout & peper.
Snijd de kip in stukjes en pak wat plakjes ontbijtspek. Maak er mooie spiesjes van!
Leg de spiesjes op de grillrooster en draai ze om de zoveel tijd even om met de BBQ tang.
Snijd de puntpaprika in stroken en grill het erbij op het grillrooster.
Pak de gietijzeren Cast Iron grillpan erbij voor op het grillrooster en giet er met de oliekan wat olijfolie in.
Snijd de ui en leg het samen met de bimi in het pannetje.
Schroei de kipjes op stok lekker rondom dicht en speel een beetje met de groenten. Kijk even wat er gebeurt. Haal bijvoorbeeld ook de bimi even uit het pannetje en grill het direct op het grillrooster.
Serveer het op een mooi bord en eetsmakelijk!